Világítótorony a gyermekközpontban – Povázsay Kovács Mariann Odaadó díjban részesült

A Civilút Alapítvány ismét díjazta azokat, akik odaadással és elkötelezettséggel végzik a munkájukat a fogyatékossággal élőkért, az idősekért és a családokért. A díj maga egy üvegből készült világítótorony, amely azt szimbolizálja, hogy az e díjban részesülők fényt árasztanak és utat mutatnak másoknak. Povázsay Kovács Mariann, aki a díjat az életmű kategóriában vehette át a közelmúltban, 2003 óta dolgozik a Károlyi István Gyermekközpontban, 2008 óta pedig mint otthonvezető végzi a munkáját. 

Povázsay Kovács Mariann és Páger Pál Attila

Munkatársnőnk – nem túlzás állítani – etalon. Munkájának minősége és pozitív személyisége méltán teszi őt példává. A „nem lehet” és a „nem tudjuk megoldani” nem szerepel a szótárában. Kollégái és vezetőtársai egyaránt bizalommal és tanácsaiban bízva keresik fel őt.

Povázsay Kovács Mariann otthonvezető és Páger Pál Attila igazgató

A rábízott gyermekeket és fiatalokat olyan szeretettel és következetesen neveli, hogy azok méltán érzik magukat biztonságban. Mosolyától a bánatkönnyek örömkönnyekké változnak. Szakmai tudásával a gyermekfelügyelőket, a nevelőket és a vezetőtársakat is egyaránt motiválja és segíti, hiszen több évtizedes tapasztalata több ízben előrelendített már nem egy munkafolyamatot.

Povázsay Kovács Mariann mindannyiunk számára minta. Nyugalma és szakmai odaadása az elkövetkező nemzedékeknek is reményt ad.


Károlyi István Gyermekközpont
Különleges Gyermekotthon