„Ugyanolyan termékeket és szolgáltatásokat tudunk előállítani, mint ép társaink”

A Karc FM Spájz című műsorának december 2-án dr. Szőke László, az SZGYF Esélyteremtési Főosztálya Fogyatékosságügyi Osztályának vezetője és Nagy Lejla a Személyügyi Főosztály  Humánpolitikai Osztály munkatársa voltak a vendégei. A szakemberek az interjúban a december 3-i fogyatékossággal élők világnapjára hívták fel a figyelmet.

„Komoly előrelépések történtek a fogyatékossággal élők társadalmi elfogadtatásában az utóbbi években, viszont vannak még hiányosságok. A világnap célja, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a fogyatékosok és épek közti párbeszéd elindítására, az előítéletek feloldására és a segítségnyújtás módjára” – emelte ki dr. Szőke László. Továbbá felidézte dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatójának Esély napon elhangzott gondolatait „2021 nyara óta mintegy ötszörösére emelkedett az SZGYF kötelékében dolgozó megváltozott munkaképességű munkatársak száma és célunk, hogy további növekedést érjünk el ebben a tekintetben.”

Nagy Lejla hangsúlyozta, hogy a megváltozott munkaképességűekkel való foglalkoztatással elősegítik a falak lebontását az épek és a fogyatékossággal élők között és újabb lehetőségeket nyitnak a párbeszédre. „A december 1-jén hagyományteremtő szándékkal elindított Esély Nap is ennek a projektnek a része, amelyben a résztvevők megismerhették a megváltozott munkaképességű emberek mindennapi megoldandó problémáit. A programoknak köszönhetően ezen helyzetek megismerése elősegíti az egymás iránti felelősség kialakulását.”

A beszélgetés az alábbi linken hallgatható meg 08:28 – 39:05 között
Karc FM interjú dr. Szőke Lászlóval és Nagy Lejlával

SZGYF Központ

Kapcsolódó témák:

esélyteremtés