Rajztehetségek Veszprém megyében

Hagyományteremtő szándékkal hirdette meg kirendeltségünk a „Nyári élményeim”című rajzpályázatát, amelynek díjátadója november 18-án volt Bakonyoszlopon. Felhívásunkra a lakásotthonainkban élő fiatalok jelentkezhettek, és az idén nyáron szerzett élményeiket, a vakáció legszebb pillanatait eleveníthették meg alkotásaikban.

 

A kirendeltségvezető kezet fog egykori növendékükkel

Szándékunk volt, hogy a tehetséges fiatalokat felkutassuk és felkaroljuk, valamint bemutassuk azt, hogy milyen sok helyre eljutottak a gyerekek a nyár folyamán.

Harmincnyolc pályamű érkezett. Szinte mindegyik lakásotthonból kaptunk rajzokat. A kirendeltség munkatársaiból és egy korábban, a megyei gyermekvédelmi rendszerben nevelkedett, művészeti felsőfokú tanulmányokat végzett szakemberekből álló zsűri értékelte a munkákat.

Díjátadás

A pályázatban résztvevő gyerekek mindegyike a november 18-án, Bakonyoszlopon megrendezett eredményhirdetésen és díjátadón névre szóló oklevelet és ajándékcsomagot vehetett át, melyben édességek és különféle rajzeszközök voltak. A díjakat a zsűri elnöke Görbe Dániel adta át néhány intő és jó szó kíséretében.

Csoportkép

A díjátadó után a fiatalokat a pápai Vadvirág művészeti egyesület táncosai, valamint Horváthné Szabó Andrea, a Veszprém Megyei Kirendeltség igazgatója invitálta egy táncházba, ahol szatmári táncok tanulásával telt a délután. A kellemesen elfáradt táncosokat egy kis frissítő, valamint házi készítésű pogácsa várta.

A gyermekek rajzai jelenleg is megtekinthetők a Veszprém Megyei Kirendeltségünk folyosóján. Köszönjük a kollégáknak a nyári programok megszervezését a gyerekeknek pedig gratulálunk a rajzokhoz.


SZGYF – Veszprém Megyei Kirendeltség