„SzemlÉLETváltás az intézményi ellátásban” szakmai konferencia Szolnokon

Április 10-én a szolnoki Vármegyeháza adott otthont a „SzemlÉLETváltás az intézményi ellátásban” című, az ÉFOÉSZ és a szociális intézmények együttműködése lévén létrejött szakmai konferenciának. A rendezvényre kilenc vármegye több mint 100, a szociális és gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó szakembere, valamint számos érdeklődő vett részt.

Megtelt a terem a konferencia kezdetére

Megtelt a terem a konferencia kezdetére

A SzemlÉLETváltás az intézményi ellátásban programot 2021-ben hívták életre, célja egy újfajta szemlélet kialakítása volt, amelynek segítségével a szociális és gyermekvédelmi intézményekben élők komfortosabb, saját életükben nagyobb önállóságot biztosító ellátásban vehetnek részt. A munka során kiemelt figyelmet fordítottak rá, hogy a gyermekek és ellátottak a lehető legnagyobb szabadság mellett biztonságban készüljenek fel a lehetőségek szerinti önállóbb életvitelre. Ezen célból a szakembereknek folyamatosan biztosítaniuk kell a megfelelő továbbképzéseket és szakmai konferenciákat a tapasztalatok megvitatásához.

Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke

 Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke

Az egyénre szabott bánásmód, az egyéni képességek figyelembevétele és az erre irányuló segítő tevékenység a szemlÉLETváltás legfőbb elemei.

Az eseményen részt vett Dr. Berkó Attila főispán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal vezetője és Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés alelnöke.

Cser Kiss Róza, a Jász Nagykun Szolnok Vármegyei Kirendeltség igazgatója

Cser-Kiss Róza, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség igazgatója

 konferenciát Tamási Péter, a Tiszaág Integrált Szociális Intézmény lakója nyitotta meg egy csodálatos dallal. Intézményeink lakói mindig szívesen lépnek fel rendezvényeinken, mi pedig óriási örömmel fogadjuk őket.

A Jászság esszenciáját magában hordozó ízeket köszönjük a Tiszaág Integrált Szociális Intézménynek, ahol a hagyományokat követő süteményeket a szociális intézmények dolgozói és ellátottjai közösen készítették.

A rendezvényen kilenc vármegye több, mint 100 a szociális és gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó szakember vett részt

A rendezvényen kilenc vármegye több, mint 100 a szociális és gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó szakember vett részt

A „SzemlÉLETváltás az intézményi ellátásban” szakmai konferencián elhangzó előadások keretében szakmai módszertanok átadására került sor. Ez a tapasztalatátadás a kollégák mindennapi munkájához nyújt segítséget.

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség