Szalai Ádám Nógrádban

Az ismert sportoló által alapított Játékidő Alapítvány képviselői értékes ajándékokat hoztak és adtak át december 21-én Salgótarjánban a gyermekvédelem ellátottjainak.

A megyei TEGYESZ igazgatója, Cserkúti Gáborné fogadta az alapítvány kuratóriumának elnökét, Kovács-Müller Adriennt, valamint az alapító két testvérét, Vilmost és Bertalant, akik a Németországban tartózkodó és 23-án még mérkőzésen játszó Ádám nevében jöttek el, hogy nyolc televíziót és ugyanennyi PlayStation játékot adományozzanak a megye gyermekvédelmi intézményeinek. A vendégek elmondták: éppen egy másik budapesti helyszínről, a József Attila Gyermekotthoni Központból jönnek, ahol szintén sporteszközöket – pingpongasztalt, futópadot és fekvenyomókat – adtak át a fiataloknak. Ez a karácsony előtti két esemény annak a rendszeres, kéthavonta történő eseménysorozatnak a része, ahol az alapító különböző módokon szeretné közelebb hozni a sport szeretetét a gyermekotthonok lakóihoz, ezzel jelezve számukra: a sport által bárkiből örömteli, egészséges, sikeres életű, önbizalommal teli ember lehet. Ádám az interneten keresztül telefonon személyesen is bejelentkezett, így a jelen lévők videó segítségével röviden beszélgethettek is vele, ami külön örömet okozott mindenkinek.

Az igazgató asszony utalt arra, hogy ilyen nagy értékű eszközök megvásárlására az intézményeknek nincs lehetősége, ezért különös boldogság lesz majd, amikor használatba vehetik őket. Szalai Ádám jelen lévő két testvére néhány focilabdát is magával vitt, megígérve, hogy aláíratják őket labdarúgó testvérükkel, és visszajuttatják a lelkes futballszeretőknek. Az alapító egy korábbi interjúban elmondta: ” a legőszintébb örömet mindig akkor éreztem igazán, ha feltétel nélkül segíthettem másoknak.”

Képeink az eseményről:

 

 

Szöveg és kép: SZGYF főigazgatói Iroda