„Sütni jobb” programban vettek részt Zala megyei lakásotthonokban élő gyermekek

A szeretet ünnepe, a karácsony közeledtével mindenkiben megszólal egy kis hang, hogy segítsen, jótékonykodjon. Ez nem volt másként a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Sütni jobb! programjában résztvevő – gyermekvédelmi gondoskodásban, lakásotthonokban élő – gyermekekkel sem, hisz az ünnepre hangolódva advent utolsó vasárnapján Zalaegerszegen, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány adventi pavilonjában árulták jótékonysági céllal az általuk sütött szebbnél-szebb finomságokat.

csodálatos süteményeket készítettek a lakók

A süteményeket Sznopek Veronika rendőr főhadnagy, iskolai bűnmegelőzési tanácsadó, az RTL Klub Mestercukrász című műsorának győztese vezetésével készítették el a gyermekek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségével együttműködve az év első felében valósította meg „Sütni jobb!” bűnmegelőzési programját közösségi élménysütésen keresztül öt hónapon át, hét lakásotthon bevonásával. A program módszere a játszva tanulás volt, a fiatalok a Mestercukrásszal közösen készítettek süteményeket, mellette bűn- és baleset-megelőzési ismeretekben részesültek a bűnmegelőzési szolgálat munkatársai bevonásával.

Az önkéntesek a befolyt pénzadománnyal hozzájárultak az Alapítvány támogató munkájához, hisz a szervezet amellett, hogy a koraszülött és súlyos állapotú, rehabilitációra szoruló gyermekek szolgálatában áll, kiemelt hangsúlyt helyez a gyermekrehabilitációs és a prevenciós tevékenységre, valamint elhivatottan támogatja a szakorvosok, szakápolók képzését, a gyógyító munkához szükséges műszerek és eszközök beszerzését is.

a sütivásár nagy sikert aratott

A jótékonykodásban résztvevő gyermekeket nagy örömmel és büszkeséggel töltötte el, hogy egy-egy korán érkezett apróság vagy sérült, beteg gyermek intenzív ellátása válik még jobbá önzetlenségüknek köszönhetően.

Zala Megyei Kirendeltség