Sajtótájékoztatót tartottak Szolnokon az eltűnt gyermekek világnapja alkalmából

Május 25-én az „Eltűnt gyermekek világnapja” alkalmából tartott kihelyezett, közös sajtótájékoztatót Kiss Róza, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség igazgatója és Vojter-Szabó Zita rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatás Bűnmegelőzési Osztály osztályvezetője.

Kiss Róza és Vojter-Szabó Zita

A tájékoztató témája a kiskorúak eltűnésének megelőzése mellett, a Gyermekvédelmi Központ által szervezett Csellengők szakmaközi egyeztetése, illetve a Szolnoki Rendőrkapitányság által életre hívott Kapaszkodó programterv, valamint az együttműködés lehetőségei, színterei voltak.A legfontosabb feladatunk, hogy a ránk bízott gyermekeket, fiatalokat a legnagyobb biztonságban tudjuk ellátni, a legnagyobb biztonságot tudjuk a számukra nyújtani, ezért a rendszerben dolgozó kollégák megfelelő szakmai képzést és felkészítést kapnak, hogy a legváratlanabb helyzetekben is helyt tudjanak állni.

Nagyon fontos volt, hogy megtaláljuk a megfelelő lehetőségeket, segítségeket, hogy a felmerülő problémákat együtt tudjuk megoldani. Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy a rendőr-főkapitánysággal az együttműködésünk példaértékű.Intézményi szinten létrehoztuk a Csellengő munkacsoportot, mely azt a célt szolgálja, hogy a szökésben lévő gyermekek életében olyan szakemberek vegyenek részt, akik gyermekenként vizsgálják meg az eseteket, és így keresik a megoldásokat.

Kiss Róza

A rendőrség által előhívott „Kapaszkodó” elnevezésű programot az idei évtől terjesztettük ki a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltsége alá tartozó gyermekvédelmi intézményekre.

A rendőrség által előhívott „Kapaszkodó” elnevezésű programot az idei évtől terjesztették ki

A program ez évben Szolnokon, Kisújszálláson Tiszaföldváron és Tiszakürtön található intézményekben is megvalósult. Közös cél a hasznos szabadidő eltöltés megszervezése a vármegyei gyermekotthonokban neveltek részére és a fiatalokat érintő témában, különös tekintettel a bűncselekmények megelőzésére, a felvilágosító, interaktív foglalkozások megtartására – emelte ki beszédében Kiss Róza, a vármegyei kirendeltség igazgatója.

A programon részt vevő gyermekek nagy szeretettel adtak át kis kék virágokat az arra közlekedő felnőtteknek, és kérték őket, hogy vigyázzanak a gyermekekre.

A programon részt vevő gyermekek nagy szeretettel adtak át kis kék virágokat az arra közlekedő felnőtteknek, és kérték őket, hogy vigyázzanak a gyermekekre.

Az eseménnyel kapcsolatos rendőrségi tájékoztató itt érhető el.

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség