Powered by EverLive.net

Forrás: vaol.hu - 2021.06.08.

Csütörtökön Debrecenben megnyílik az ország második Barnahus-szolgálata. A gyermekvédelmi újító kezdeményezés kiemelten fontos a szakma, az abúzus áldozatává vált gyerekek és gondviselőik számára. Szombathely után Debrecenben is elérhető lesz a gyermekvédelem és az igazságszolgáltatás között hidat teremtő, elsősorban a gyermekek jogait, szükségleteit, a súlyosan bántalmazott, illetve leginkább a szexuálisan abuzált gyerekek és fiatalok sérülékenységét szem előtt tartó újszerű szolgáltatás.

Tovább a teljes cikkhez

 

Forrás: Somogyi Hírlap – 2021.06.02. 

BARCS  - A Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon Együtt-Egymásért szociális és gyermekotthoni telephelye lakóinak vidám nyárköszöntővel fűszerezett gyermeknapot szerveztek az intézmény munkatársai. A kicsik színes, játékos programokon vettek részt, melyek között egyaránt voltak ügyességi, mozgásos és gondolkodást igénylő elemek is. A versenyt követően pedig zenés, táncos kavalkáddal folytatódott a rendezvény. A meglepetésvendég Szász György, az intézmény egykori munkatársa volt, aki a Színvarázs zenekart vezette a telephelyen.

Forrás: origo.hu - 2021.06.01.

Hogyan jutnak el a tokiói olimpiára a magyar megváltozott munkaképességű dolgozók? - Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára válaszol a kérdésre közösségi oldalára feltöltött videójában.

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: hirado.hu - 2021.05.26.

Nem mindennapi sportteljesítményre készülnek a Vakok Állami Intézetének lakói: a Kihívás napja alkalmából látássérültek megkísérlik váltóban lefutni a 42 kilométeres maratoni távot, s ezzel Guinness-rekordot állítanának fel. Czibik Norbert András, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója (középen) egy résztvevőt kísér a Vakok Állami Intézetében tartott Guinness-rekordkísérlet megnyitóján 2021. május 26-án. A Kihívás napja alkalmából rendezett rekordkísérlet során látássérültek első alkalommal próbálják meg váltóban teljesíteni a maratoni távot.

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: delmagyar.hu - 2021.05.24.

(...) A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a Kincses Szeglet Otthon – speciális gyermekotthon kialakítása Csongrád megyében című pályázatának köszönhetően 20 férőhelyes, közösségi és kiszolgálóegységekkel, illetve szabadidős tevékenységre is alkalmas zöldfelülettel rendelkező gyermekotthon épül a faluban a speciális és kettős szükségletű lányoknak. A munka tavaly decemberben kezdődött az építkezéshez szükséges fenyvessáv kiirtásával. (...)

Tovább a teljes cikkhez