Powered by EverLive.net

Forrás: civilhirugynokseg.hu - 2020.07.29.

Igen, ismét itt a lehetőség! Eltelt közel egy év és a Világszép Alapítvány újra önkéntes mesemondókat keres azért, hogy hétről hétre újabb és újabb varázslatos történetek juthassanak el a gyermekvédelemben élő gyerekekhez, fiatalokhoz. Önkéntes mesemondóink az élőszóval mesélt meséken, a mécseseken és a meseolajon kívül magukkal viszik a nyitottságot, az értő figyelmet és persze sok-sok szeretetet is az alapítványunkkal együttműködő budapesti gyermekotthonokba.

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás: sonline.hu - 2020.07.21.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltsége által elindított Nő az esély – képzés és foglalkoztatás elnevezésű projekt a Belügyminisztérium háttérintézménye, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság munkatársai által fejeződött be. Az 1560 órás képzés kapcsán elméleti ismeretekkel és gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodtak a többnyire nyolc általános iskolai végzettséggel rendelkezők nők.

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás: magyarnemzet.hu - 2020.07.20.

Fontos, hogy a gyermekvédelem rendszeréből kikerülő, felnövő fiataloknak legyen olyan céljuk, amely „megtartja őket az életben” – hangoztatta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn Székesfehérváron, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban.

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás:promenad.hu - 2020.07.20.

Mi magunk is állami gondoskodásban nőttünk fel, ehhez a közösséghez tartozni nagyon jó érzés. Szeretek idejönni, a többiekkel együtt lenni, hiszen mi sorstársak vagyunk, ugyanazt éltük meg, ugyanolyan problémákkal küzdünk. Mi nem hagyományos családban nőttünk fel, van, aki lakásotthonban, míg mások nevelőszülőknél, ez más mintha vér szerint beleszületsz egy családba – fogalmazott a Bereczki Anikó.

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás: jnsz.hu - 2020.07.16.

A díjat november 12-én, a Szociális Munka Napján adják át. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tavaly alapította meg a Szent Anna Díjat, amelyet azok a nevelőszülők kapnak, akik kiemelkedően, magas színvonalon végzik munkájukat. A Szent Anna díjból évente hat adományozható, külön jutalmazzák azokat a nevelőszülőket, akik fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, vagy fogyatékossággal élő fiatal felnőttet látnak el.

Tovább a teljes cikkhez.