Powered by EverLive.net

Forrás: nyugat.hu - 2021.04.20.

Viszont a koronavírus-járvány miatt továbbra is érvényben marad több óvintézkedés. Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Facebook-oldalán közölte, hogy keddtől megszűnik a látogatási és az intézményelhagyási tilalom a gyermekvédelmi intézményekben. A bejegyzés szerint némi korlátozással ismét személyesen lehet tartani a kapcsolatot, a gyermekek és fiatalok pedig újra a házirend szerint mehetnek kimenőre. A koronavírus-járvány miatt azonban...

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás :ujkor.hu - 2021.04.15.

(...) Sztehlonak a romok között új helyet kellett találnia a gondjaiba vett gyerekek számára. A Budakeszi út környéki elhagyott villákat vették birtokukba, ahol Sztehlo vezetésével gyermekotthont alakítottak ki, és 1945-ben kikiáltották az úgynevezett Gyermekköztársaságot, más néven Gaudiopolist, amelyhez kizárólag a Nemzetközi Vöröskereszttől kaptak segítséget. (...)

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás: hirmondo.ro - 2021.04.13.

(...) A jelenlegi szabályozás szerint a fiatalok addig maradhatnak a rendszerben, amíg tanulnak, maximum 26 éves korukig. Sepsiszentgyörgyön is működik számukra egy utógondozó központ egy Állomás negyedi családi házban. Akik nem tanulnak tovább, az iskola befejezése után még két évet maradhatnak integrálódás céljából, akár nevelőszülőknél, akár otthonokban. (...)

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás: jogiforum.hu - 2021.04.13.

A szegénység vagy a társadalmi kirekesztődés kockázatának kitett gyermekek esélyegyenlőségének előmozdítása érdekében a Bizottság a mai napon elfogadta az első átfogó uniós gyermekjogi stratégiát, valamint az európai gyermekgarancia létrehozásáról szóló tanácsi ajánlásra irányuló javaslatot. A Bizottság a két kezdeményezés előkészítése során a vezető globális gyermekjogi szervezetekkel együttműködve megismerte több mint 10 000 gyermek véleményét.

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás: 777blog.hu - 2021.04.10.

(...) A gyermekvédelem területe ráadásul nem új számomra, két éve tagja vagyok az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Gyermek- és Ifjúságvédelmi Bizottságának, ahol szakértőkkel (pszichológusokkal, mentálhigiénés szakemberekkel és jogászokkal) együtt dolgozunk, és több előadást, tájékoztatást is szerveztünk a témában. A világegyházban ezen a téren zajló, akár történelminek is nevezhető folyamatok mindig is foglalkoztattak. (...)

Tovább a teljes cikkhez.