Powered by EverLive.net

 Forrás: kormany.hu - 2019. október 9.

A kormány ösztönzi a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását, a cél az, hogy mindenkinek, aki akar és tud dolgozni, legyen munkája - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Kiskunhalason, a Kézmű Közhasznú Nonprofit. Kft. új üzemcsarnokának átadóján.

Fülöp Attila kiemelte, az új csarnokban megváltozott munkaképességűek és fogyatékossággal élők is dolgoznak. Az ő esetükben minden lehetséges támogatást meg kell adni ahhoz, hogy önálló életet élhessenek, ennek első számú eszköze az, hogy legyen önálló munkájuk, jövedelmük, ez megalapozhatja a szociális biztonságukat - tette hozzá.

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: nepszava.hu - 2019.10.06.

„Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen!” – áll Budapest első, fogyatékossággal élő emberek alapította vendéglátóegységének filozófiájában. A Nem Adom Fel Kávézó és Étterem a Nagykörúttól néhány percre, a Magdolna utcában nyitotta meg kapuit 2016-ban, és filozófiájának azóta is töretlenül eleget téve működik. A tíz évvel ezelőtt alapított Nem Adom Fel Alapítvány és a Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet közös együttműködésében létrejött kávézó és étterem már első pillantásra is barátságos hangulatával, finom ételeivel és kávéival várja a betérő vendégeket, akik többnyire legalább akkora mosollyal távoznak a helyről, mint amekkora az ott dolgozók arcán virít. A felszabadult, vidám, előítéletmentes légkör megteremtése az alapítók nem titkolt szándéka volt, mivel a kávézóban főként megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak.

Forrás: magyarnemzet.hu - 2019.10.06. 07:15:37

Másfél milliárd forinttal több pénz jut a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégeknek. Több pályázati lehetőség is segíti a fogyatékossággal élő személyek oktatását és foglalkoztatását idén októberben. Megváltozott munkaképességűek – köztük egészségkárosodott és fogyatékos személyek – társadalmi integrációjának, foglalkoztathatóságának és foglalkoztatásának elősegítésére igényelhetnek támogatást cégek október végéig az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által támogatott – 199 millió forintos keretösszegű – pályázatban, amely benyújtásához a vállalatoknak nincs szükségük önrészre. Szintén október végéig pályázhatnak integráltan tanuló hallássérült és siketvak általános iskolások számára jelnyelvi tolmácsolás biztosítására köznevelési intézmények azon a pályázaton, amelynek célja, hogy a törvény által nyújtott évi százhúsz órás személyes időkereten felül szolgáltathassanak jelnyelvi tolmácsolást.

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: m1 - Híradó M1 14:00 - 2019.10.03.

Az idősek világnapját ünnepelték Tápiószentmártonon. A Borostyán Intézményben négyszáz gondozottat ápolnak. Ma az idősek mellett köszöntötték a központ legrégebbi lakóit, valamint a munkatársakat is. Fülöp Attila államtitkár az ünnepségen hangsúlyozta, hogy azok a szociális intézmények, akik idős otthoni ellátást látnak el, többletfinanszírozásra számíthatnak 2020-tól. Fülöp Attila, államtitkár, EMMI: Az elmúlt hetekben többletszolgáltatásokkal bővült a hazai szociális ellátás. Alapvetően olyanokkal, amelyek segítik még a családban tartást, nappali ellátásokkal, idős, fogyatékos emberek nappali ellátásával, de majdnem 1300 idős, bentlakásos férőhely plusz finanszírozását is innentől kezdve a kormány támogatni fogja a következő költségvetési évtől.

 

Forrás: Lokál extra - Veszprém - 2019.10.03.

Harmadik alkalommal rendezte meg a Veszprém Megyei ÉFOÉSZ Közhasznú Egyesülete megyei esélyegyenlőségi napját Veszprémben. Az egész napos program során fogyatékkal élők készültek kulturális produkciókkal a Szent Imre téren, valamint 14 kiállító árulta portékáit, melyek megvásárlásával is őket segíthették a résztvevők, hiszen a termékek készítői szintén egytől egyig érintettek voltak. A rendezvény üzenete egyszerű: függetlenül attól, hogy milyenek az anyagi körülményei, honnan származik, egészséges vagy fogyatékkal élő, valójában mindenki másképp egyforma.

(Kivonat a nyomtatott változatból)