Powered by EverLive.net

Észak-Magyarország - 2021.11.24.

„Rekordmennyiségű felajánlás, 348 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi akciójában. A gyűjtést a hétvégén tartották az ország 160 településén 315 áruházban hat és fél ezer önkéntes részvételével. A felajánlott termékekből hetvenezer élelmiszercsomagot állítanak össze, amiket rászorulókhoz juttatnak el az ünnepi időszakban. Ahogy 2006 óta minden évben, az Élelmiszerbank idén is közös segítségnyújtásra hívott, hogy könnyebbé tegye az ünnepi időszakot a nehéz sorsúak számára. Azt kérték, aki teheti, a hétvégi vásárlása során gondoljon a nélkülözőkre, családokra, és vegyen tartós élelmiszert az ő számukra is. A vevők gyűjtőpontokon adhatták le adományaikat az önkénteseknek.”

koronavirus.gov.hu - 2021.11.23.

Az országos tisztifőorvos rendkívül sikeresnek tartja az oltási akcióhetet; az első napon, hétfőn több mint 131 ezren vették fel a koronavírus elleni vakcinát. Müller Cecília az egyik oltóponton rögzített, a magyar kormány Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta: az oltóhelyeken nagyon nagy a forgalom, az emberek élnek a lehetőséggel és „meghallották a megszólításunkat”.

Ismertetése szerint az akcióhét első napján, hétfőn több mint 131 ezren vették fel az oltást: 105 ezren a harmadik vakcinát, amivel megerősítették szervezetük immunrendszerét, tehát - mint fogalmazott – „hozzájárultak ahhoz, hogy a delta variáns ellen is védettek legyenek”. Hozzátette, 18 ezren vették fel az első védőoltásukat, amivel „elkezdték azt az utat, amely során védetté válnak”.

Tovább a teljes cikkre

mti.hu - 2021.11.22.

Az MTI-hez eljuttatott hétfői közlemény szerint a gyűjtés az ország 160 településén, 315 áruházban 6500 önkéntes részvételével zajlott. A tartós élelmiszereket az Élelmiszerbank országszerte 300 karitatív szervezet közreműködésével juttatja el a rászorulókhoz a következő hetekben. Összesen 70 ezer ember részesül majd a felajánlásokból, elsősorban nagycsaládosok, idősek, fogyatékossággal élő emberek, hajléktalanok, gyermekotthonok lakói és további szociális intézmények gondozottjai.

Tovább a teljes cikkre

ripost.hu - 2021.11.21.

Már több mint 37 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó! kampányban. A közmédia jótékonysági műsora a koronavírus miatt árván maradt gyerekek javára gyűjt. A 1357-es számon egy hívás vagy egy sms 500 forintot jelent. Közben folyamatosan érkeznek a tárgyi felajánlások is. Az adományvonal az év végéig elérhető . A Jónak lenni jó! idei, immár tizedik kampányát bejelentő sajtótájékoztatón Áder János köztársasági elnök, a Regőczi Alapítvány alapítója hangsúlyozta: céljuk, hogy segítséget nyújtsanak azoknak a gyermekeknek, akiknek családját tragikusan érintette a koronavírus-járvány. A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt kilenc évben csaknem 1,7 milliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez.

Tovább a teljes cikkre

infostart.hu - 2021.11.20.

Kampányt indított az UNICEF Magyarország a gyermekek világnapja alkalmából. A Nézz szembe a problémával! című kezdeményezés arra hívja fel a figyelmet, hogy csak akkor lehet segíteni a lelki nehézségekkel küzdő fiataloknak, ha a probléma nem tabu, segítséget kérni pedig nem szégyen - derült ki a szervezet szombati közleményéből.

Tovább a teljes cikkre