Powered by EverLive.net

Forrás: hrportal.hu - 2021.01.12. 

Hétvégén 127 mintavételi ponton várják országszerte többek között a gyermekvédelemben, hajléktalanellátásban dolgozókat, falugondnokokat. A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan ők is ingyenes gyorstesztelésen vehetnek részt.

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás: marieclaire.hu - 2021.01.06. 

Az informatikai szakértelem jelenleg az egyik legpiacképesebb képesség, amit a huszonegyedik század embere megtanulhat. A Microsoft támogatásával, a Digitális Tudásért Alapítvány szervezésében 2021 januárjától az Emberi Erőforrások Minisztériuma Budapesti Javítóintézetében élő fiatalok is betekintést nyerhetnek a programozásba.

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás: erdely.ma - 2021.01.06

Mert ilyen továbbtanulási lehetőség, utazási lehetőség, vállalkozási lehetőség, mezőgazdasági feltételek soha a büdös életben nem voltak. Ha nagyapánknak elmondanánk, hogy azért adnak pénzt, hogy megműveld a földet, tarts állatot, és ha eladod, még arra is adnak pénzt, nem hinné el! – Beszéljen egy kicsit a gyerekeiről is. Hányan vannak most az alapítvány gondozásában, lesznek-e új gyermekotthonok, érkezik-e elég adomány a fenntartásukhoz? – Az otthonokban most kb. 1700 gyereket gondozunk.

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás: kidsnews.hu - 2021.01.06

December 3 és 20 között zajlott a Millenáris park által szervezett első jótékonysági akció, a Millenáris Adománypark. Az önkéntesek a Nemzeti Táncszínház előterében várták 18 napon át a tartós élelmiszereket és a játékokat. A jótékonysági gyűjtés eredményesen zárult, 1,2 tonna tartós élelmiszer, valamint 30 kartondoboz játék gyűlt össze. Az ételekkel több mint 600 rászoruló családnak tudtak segíteni, a játékokkal pedig a Cseppkő Gyermekotthoni Központ neveltjei számára okoztak örömet karácsonykor.

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás: gyulatelevizio.hu - 2021.01.05.

Törôdünk, aggódunk és gyógyítunk Miben más, milyen többletet jelent az egyház jelenléte a gyermekvédelemben? – erről kérdeztük a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatóját, Kothencz Jánost. ➜ Hogyan bővült a Szent Ágota ellátói köre? ➜ Július elsejével a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató öt megyét vett át a kormányzat felkérésére. Így Pest, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Heves megye gyermekvédelmi szakellátását.

Tovább a teljes cikkhez.