Powered by EverLive.net

Forrás: kanizsaujsag.hu - 2020. június 29.

Idén is gyűjtenek a rászoruló gyerekeknek a Magyarok Kenyere program keretében a magyar gazdák. A szokásostól eltérően ez évben pénzadomány formájában is lehetőség nyílik adakozni.  
A projekt már 9 éves múltra tekint vissza. 2011-ben 10 tonna, tavaly pedig már 790 tonna búzát sikerült számolni. A donáció során a Kárpát-medence magyar lakta területeiről is jelentős mennyiségű búzát sikerült összegyűjteni. 
– Ez a mennyiségű búza, illetve a búzából őrölt liszt az rászoruló gyermekek, magyar lakta területek, és olyan rászoruló családok, gyermekotthonok számára kerül kiosztásra, ahol tényleg fontos az, hogy magyar élelem kerüljön az asztalokra. Az idei évben ez hat helyszínen valósul meg. Mégpedig a tüskeszentpéteri malom, Keszthely, Zalaszentiván, Letenye, Csömödér és Alsószenterzsébet gyűjtőpontokkal. Ide lehet beszállítani a gabonát. Innen kerül egységesen a tüskeszentpéteri malomba - mondta Sabján Krisztián Bálint, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Zala megyei szervezetének elnöke.

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás: mediapiac.com - 2020.06.18.

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa által működtetett nevelőszülői hálózat országszerte közel négyszáz gyermek számára biztosít támogató, szerető otthont. A gyermekek többségét családon belüli bántalmazás, elhanyagolás, szegénység vagy a szülők szenvedélybetegsége és egyéb társadalmi problémái miatt emelik ki eredeti családjukból, ezt követően pedig nevelőszülők, illetve az SOS szakértői, fejlesztőpedagógusok, pszichológusok dolgoznak közösen azon, hogy a gyerekeknek a továbbiakban kiegyensúlyozott gyermekkoruk lehessen.

Forrás: vaol.hu - 2020.06.16.

A gyermekbarát igazságszolgáltatás legjobb terepei a Barnahus-szolgálatok. Magyarországon elsőként Szombathelyen indult pilot program négy éve: az abuzált gyerekek védelméért küzdő modell segítségével eddig több mint száz gyermeket vizsgáltak. Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó 2018 novembere óta a Barnahus jószolgálati nagykövete: maga jelentkezett a tisztségre, állt a szexuálisan bántalmazott fiatalok mellé.

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás: magyarnemzet.hu - 2020.06.15.

Rengeteg digitális eszközt juttatott el a kormány állami forrásokból és magánfelajánlásokból a rászoruló diákoknak a digitális oktatás idején, több ezer számítógép került például a gyermekotthonok lakóihoz – derül ki Rétvári Bence államtitkár tájékoztatásából, aki szerint további fejlesztésekkel készülnek a járvány esetleges második hullámára is.

Tovább a teljes cikkhez.

Forrás: gyorplusz.hu - 2020.06.11.

Ablakcsere és tetőfelújítás után megszépült, így modernebb környezetben dolgozhatnak a győri Család- és Gyermekjóléti Központ Magyar utcai épületében a Köznevelési csoport munkatársai.

Tovább a teljes cikkhez.