Powered by EverLive.net

 

Pályázatot hirdetett a Fejlesztő Foglalkoztatási Osztály

2021. évi húsvéti vásár beszámolója

A 2020-as karácsonyi vásárt a vírushelyzet értelmében az online térben tudtuk csak megvalósítani. A megváltozott feltételek ellenére sikeresen lebonyolítottuk a hagyománynak számító rendezvényt. Számos pozitív visszajelezés érkezett a munkatársaktól, valamint azt tapasztaltuk, hogy a fejlesztő foglalkoztatás során ellátottak által készülő minőségi termékek iránt egész évben nagy kereslet mutatkozik.


Ezen okokból kiindulva rendeztük meg a húsvéti vásárt, amely ismételten csak az online térben kerülhetett lebonyolításra. A termékek megvásárlásával nem kizárólag az intézmények forrását gyarapíthatjuk, hanem a foglalkoztatottak motivációját és sikerérzetét is növeljük, így célként tűztük ki a termékek minden lehetséges platformon való népszerűsítését. Idén tavasszal először nyitottunk más, szociális ügyekkel foglalkozó szervezetek munkatársai felé is, így az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet kollégái is leadhatták megrendeléseiket.

A húsvéti vásár legnépszerűbb termékei idén tavasszal is a konyhai kiegészítők, kerámiák és lakásdekorációk kategóriájába sorolhatóak, azonban a szezonális termékek, valamint a szőnyegek és fonott áruk is nagy népszerűségnek örvendtek a vásárlók körében.

Az Intézmények által árusított termékek katalógusai immáron a Főigazgatóság honlapján is elérhetőek, valamint a Főigazgatóság Facebook oldalán is hamarosan bemutatkoznak a fejlesztő foglalkoztató Intézmények és a foglalkoztatottak által kézzel készített termékek. Bízunk benne, hogy a legközelebbi vásárt a hagyományoknak megfelelően személyes részvétellel tudjuk megtartani, ahol már személyesen is tudunk találkozni az intézményekkel. A fejlesztő foglalkoztatás keretein belül készülő termékek, valamint, az intézmények elérhetősége megtalálható az alábbi linken: https://szgyf.gov.hu/fejleszto-foglalkoztatas/kezmuves-termekek

Ezúton is köszönjük szépen a megrendeléseket!

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
Esélyteremtési Főosztály
Fejlesztő Foglalkoztatási Osztály

 

A Vas Megyei Szakosított Otthon a Highlights of Hungary 2020 egyik díjazottja

A Highlights of Hungary célkitűzése, hogy nagykövetei által minden évben összegyűjtsék Magyarország legkiválóbb kreatív teljesítményeit (kategóriák nélkül), nyilvánosságot teremtve a hétköznapi, általuk elismerésre méltónak tartott teljesítményeknek; erősítve az elismerés kultúráját.

„Készítette: Szendi Péter”

„Highlights of Hungary - Vas Megyei Szakosított Otthon”Jó gyakorlat – Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény

A Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény borsodivánkai telephelyén a fejlesztő foglalkoztatás keretein belül működik az „egyéb műanyaggyártó” csoport. Tekintettel a foglalkoztatottak kiemelkedő szorgalmára, az intézmény Fejlesztő Foglalkoztató csoportja bevezette a „Hónap dolgozója” címet, amit minden hónap végén két személy tudhat magáénak.„Készítette: Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény”

„Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény - Hónap dolgozója”


Megkezdődtek az első félévre ütemezett képzések online formában

2021. évben a Fejlesztő Foglalkoztatási Osztály újabb képzéssorozattal készül a fejlesztő foglalkoztatást nyújtó intézmények munkatársai számára. Az általunk meghirdetett képzéstípusokra az 56 állami fenntartású fejlesztő foglalkoztató intézménytől 558 főnyi jelentkezés érkezett előzetesen. Bár a képzéseket az online térre korlátozódva tudjuk idén megvalósítani Teams alkalmazás segítségével, reméljük, hogy az előadásokkal és képzésekkel segíteni tudjuk a fejlesztő foglalkoztatásban tevékenykedő munkatársak munkáját.
„Megkezdődtek az első félévre ütemezett képzések online formában”


A Highlights of Hungary célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerjék és széles körben megismertessék a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Idén a Vas Megyei Szakosított Otthon – Ivánc, fejlesztő foglalkoztatást végző, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában lévő intézmény is a jelöltek között szerepel. A jelölésről még többet az alábbi linkre kattintva, a februári hírmagazinban olvashat:
https://sway.office.com/adIh7QWvQzAXUm7C?ref=Link
 

2020. decemberében a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 7. alkalommal szervezte meg az évek óta nagy sikernek örvendő karácsonyi vásárát. A vásáron olyan kézműves termékek találnak gazdára, melyeket a fejlesztő foglalkoztatást végző intézmények ellátottjai készítenek. A személyes kontaktok elkerülése érdekében az online térre támaszkodva és a rendelkezésünkre álló technika segítségével nem kellett e népszerű hagyományt megszakítanunk. A karácsonyi vásárról a 2020. decemberi hírmagazinban olvashatnak többet az alábbi linkre kattintva:
https://sway.office.com/3yfonOsGXb3UvcCM?ref=Link