Powered by EverLive.net

A Vas Megyei Szakosított Otthon a Highlights of Hungary 2020 egyik díjazottja

A Highlights of Hungary célkitűzése, hogy nagykövetei által minden évben összegyűjtsék Magyarország legkiválóbb kreatív teljesítményeit (kategóriák nélkül), nyilvánosságot teremtve a hétköznapi, általuk elismerésre méltónak tartott teljesítményeknek; erősítve az elismerés kultúráját.

„Készítette: Szendi Péter”

„Highlights of Hungary - Vas Megyei Szakosított Otthon”Jó gyakorlat – Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény

A Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény borsodivánkai telephelyén a fejlesztő foglalkoztatás keretein belül működik az „egyéb műanyaggyártó” csoport. Tekintettel a foglalkoztatottak kiemelkedő szorgalmára, az intézmény Fejlesztő Foglalkoztató csoportja bevezette a „Hónap dolgozója” címet, amit minden hónap végén két személy tudhat magáénak.„Készítette: Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény”

„Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény - Hónap dolgozója”


Megkezdődtek az első félévre ütemezett képzések online formában

2021. évben a Fejlesztő Foglalkoztatási Osztály újabb képzéssorozattal készül a fejlesztő foglalkoztatást nyújtó intézmények munkatársai számára. Az általunk meghirdetett képzéstípusokra az 56 állami fenntartású fejlesztő foglalkoztató intézménytől 558 főnyi jelentkezés érkezett előzetesen. Bár a képzéseket az online térre korlátozódva tudjuk idén megvalósítani Teams alkalmazás segítségével, reméljük, hogy az előadásokkal és képzésekkel segíteni tudjuk a fejlesztő foglalkoztatásban tevékenykedő munkatársak munkáját.
„Megkezdődtek az első félévre ütemezett képzések online formában”


A Highlights of Hungary célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerjék és széles körben megismertessék a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Idén a Vas Megyei Szakosított Otthon – Ivánc, fejlesztő foglalkoztatást végző, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában lévő intézmény is a jelöltek között szerepel. A jelölésről még többet az alábbi linkre kattintva, a februári hírmagazinban olvashat:
https://sway.office.com/adIh7QWvQzAXUm7C?ref=Link
 

2020. decemberében a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 7. alkalommal szervezte meg az évek óta nagy sikernek örvendő karácsonyi vásárát. A vásáron olyan kézműves termékek találnak gazdára, melyeket a fejlesztő foglalkoztatást végző intézmények ellátottjai készítenek. A személyes kontaktok elkerülése érdekében az online térre támaszkodva és a rendelkezésünkre álló technika segítségével nem kellett e népszerű hagyományt megszakítanunk. A karácsonyi vásárról a 2020. decemberi hírmagazinban olvashatnak többet az alábbi linkre kattintva:
https://sway.office.com/3yfonOsGXb3UvcCM?ref=Link