Powered by EverLive.net

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

1132 Budapest, Visegrádi u. 49.

Szakmai hírek

Miniszterelnöki biztatás

Az SZGYF Esélyteremtési Főosztálya tevékenységéről is szó volt azon a rövid megbeszélésen, amelyre április 5-én került sor Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és dr. Szőke László fogyatékosságügyi osztályvezető, az Országos Fogyatékosságügyi Tanács (OFT) titkára között a Parlamenti Szalon című rendezvényen a Bálna kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumban.

Befogadó magyar települések

A Parlament Vadásztermében került sor arra az ünnepségre, amelyen rangos elismerésben részesült  három  település önkormányzata. Budapest III. kerülete és  XIII.  kerülete, valamint Gyula város önkormányzata kapta idén a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) által alapított Befogadó Magyar Település Díjat. Az eseményen részt vett Benedek István Zsolt, az SZGYF főigazgatója és dr. Szőke László, a fogyatékosságügyi osztály vezetője.

Három évtized az autista emberekért

Sokan emlékszünk még a világhírű amerikai film, az Esőember főhősére, aki az átlagost sokszorosan meghaladó képességekkel rendelkező,  úgynevezett „magasan funkcionáló” autista fiatalember volt. Ezért is lehetett megtanítani az önálló élet elemeire, s akár a társadalomba való beilleszkedésre.

„A legjobb orvosnak bundája és négy lába van”

Állat-asszisztált terápián járt az Esélyteremtési Főosztály a Napraforgó Otthonban

A Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény kedd délelőttönként egy különleges látogatót fogad: Andit, egy fekete, mudi jellegű keverék terápiás kutyát.

Szabadidős sporteszközöket és tárgyakat kaptak az intézményeink

Fontos a szabadidő hasznos eltöltése

Az Esélyteremtési Főosztály tapasztalatai alapján szilárd meggyőződésünk, hogy a gyermekvédelmi szakellátás intézményeiben a gyermekekkel való törődés, nevelés folyamatában a kommunikációnak, a társas interakciók fejlesztésének, a mentálhigiénés fejlesztő foglalkozásoknak és a szabadidő hasznos eltöltésének meghatározó szerepe van.

 

banner4.jpg