Gratulálunk Pál Máriának és Kovács Istvánnak, a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény kitüntetettjeinek

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Tolna Megyei Kirendeltsége, azon belül is a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény számára az elmúlt hetek különös jelentőségűek voltak. Pál Máriát, az intézmény vezetőjét Magyar Arany Érdemkereszttel, Kovács Istvánt az intézmény vezetőhelyettesét pedig a Tolna Megyei Önkormányzat kitüntetésével ismerték el.

Pál Mária átveszi Pintér Sándortól az érdemkeresztet

Pál Mária, a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény vezetője Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott

Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére augusztus 20-a alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök Pál Máriának, a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény vezetőjének az egészségügyi és szociális területen végzett több mint három évtizedes példaadó szakmai munkája elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott. A Belügyminisztériumban 2022. augusztus 18-án megtartott ünnepségen a kitüntetést Pintér Sándor belügyminiszter adta át.

Pál Mária az egészségügyi, majd a szociális szférában eltöltött több mint harminc éve alatt rendkívüli szorgalomról, munkabírásról és folyamatos, olthatatlan tudásvágyról tett tanúbizonyságot. Személyisége és életpályája például szolgál a közvetlen környezete, a képviselt terület, illetve valamennyi kolléga számára.

Kovács István, a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény intézményvezető-helyettese a Tolna Megyei Önkormányzat kitüntetésében részesült

A Tolna Megyei Önkormányzat által a hagyományokhoz hűen, szeptember 1-jén megrendezett megyenapi ünnepséget ezúttal Kölesden, a Kismegyeháza udvarán rendezték. Ez alkalomból adták át az önkormányzat által alapított kitüntető díjakat.

Kovács István kezében a kitüntetetéssel

A díjazottak között volt Kovács István (a képen kezében a kitüntetéssel), a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény intézményvezető-helyettese is, aki a szociális szférában eltöltött több mint két évtizedes szakmai és vezetői munkája, az intézmény és az ellátottak érdekében végzett fáradhatatlan tevékenysége, a családok humánus és példaértékű megsegítése elismeréséül Tolna Megye Közszolgálatáért díjban részesült. A díjat Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, illetve a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás adta át.

Pál Máriának és Kovács Istvánnak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság minden munkatársa nevében ezúton is szívből gratulálunk, munkájukhoz további sok sikert, erőt, egészséget kívánunk.


SZGYF Tolna Megyei Kirendeltség