Ötödik alkalommal érkezett tartós élelmiszerekből álló COOP adomány a szolnoki gyermekotthonba

A COOP Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén ötödik alkalommal indította el a COOP Segély kamionját, amely ismét az állami gondoskodásban nevelkedő különleges ellátást igénylő, ezúttal összesen 8268 gyermeknek juttatott el országszerte 25 millió forint értékű, 87 tonnányi COOP sajátmárkás alapélelmiszerekből álló adományt.

A Coop sajátmárkás alapélelmiszereiből összeállított adománycsomaggal a Coop Segély Alapítvány a gyermekek étkeztetéséhez járul hozzá.
„Az átadásokon igyekszünk felhívni a közvélemény figyelmét is az itt dolgozók lelkiismeretes munkájára, az összefogás szükségességére, egyben példát szeretnénk mutatni más társaságok számára a segítségnyújtásra” – mondta Fekete Tibor, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyébe 426 gyermek részére több mint 4 tonna élelmiszeradomány érkezett. „A vészhelyzetben még inkább jól jön a segítség” – emelte ki Dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott.
A COOP Segély kamionján érkező élelmiszer csomagokat Mikolyné Kozma Rozália, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézmény vezetője vette át, majd elmondta: „a gyerekek tudják, hogy gondolnak rájuk, büszke vagyok, hogy ötödik alkalommal jött el hozzák a COOP és minden alkalommal részese lehettem ezeknek a pillanatoknak.”

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége