„Ne add fel… add a szeretet Hangjait” – Esélyegyenlőségi rendezvénysorozat Törökszentmiklóson

Minden év december 3-án emlékezünk meg a fogyatékossággal élő embertársainkról. Ebből az alkalomból idén is megrendezésre került a „Ne add fel… add a szeretet Hangjait” esélyegyenlőségi rendezvénysorozat, melynek Törökszentmiklóson, az Ipoly Arnold Közművelődési Központ adott otthont.

Dec.3. honlap2

Az eseményekre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye számos pontjáról érkeztek a különböző művészeti ágakban jeleskedő fogyatékossággal élő csoportok.

Az eseménysorozat a „MÁS PERSPEKTÍVA” című kiállítás megnyitójával kezdődött. A tárlat a Tiszaág Integrált Szociális Intézmény Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye törökszentmiklósi lakóinak alkotásait mutatta be. Óriási megtiszteltetés, hogy intézményünk lakójának, Kovács Hajnalkának az alkotása került az idei eseménysorozat hirdető plakátra. A kiállítást Bíró Mónika, a Tiszaág Integrált Szociális Intézmény Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye intézményvezetője nyitotta meg.

Dec.3. honblap5

A rendezvénysorozat a „Sokféle történetek – Filmek, melyek közelebb hoznak egymáshoz” filmszemlével folytatódott, melyen a IX. Magyar Nemzetközi Speciális Filmfesztivál és az V. Tiszántúli Speciális Filmszemle nyertes filmjeit nézhette meg a közönség. Az alkotások bepillantást engedtek fogyatékossággal élő embertársaink mindennapjaiba, belső világába. Az eseményen Fábián Gábor, a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület elnöke köszöntötte az alkotókat,

Dec.3. Honlap

Az esemény „Így játszunk mi színházat” színházi produkciókkal folytatódott, ahol Közreműködött a szolnoki „Varázsszínpad” és a Liget Otthon Szolnok „Sok a duma” Színjátszóköre.A hetet Jótékonysági Gála zárta, ahol a hét részt vevő csoportjai zenés, táncos és prózai előadásokat mutattak be. A gálaműsor vendége a budapesti Never Give Up Gospel Kórus volt.

Dec.3. honlap3

Bízunk benne, hogy a rendezvénysorozat közelebb hozta egymáshoz az ép és a fogyatékossággal élő embereket, valamint elősegítette az intézmények, szervezetek közötti kapcsolatfelvételt és a meglévő kapcsolatok ápolását.

 

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség
Fotó: Miklós TV

Kapcsolódó témák:

esélyteremtés