„Művészet és terápia” címmel nyílt kiállítás Zala vármegyében

Október 16-án idén már második alkalommal nyílt „Művészet és terápia” címmel kiállítás a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala vármegye magyarszerdahelyi és bázakerettyei lakóinak alkotásaiból.

A tárlaton a művészetterápiás és fejlesztő foglalkoztatásokon készült kerámiákat, festményeket, fotókat, szőtteseket, kosárfonatokat és dísztárgyakat mutattak be

A tárlaton a művészetterápiás és fejlesztő foglalkoztatásokon készült kerámiákat, festményeket, fotókat, szőtteseket, kosárfonatokat és dísztárgyakat mutattak be Zalaegerszegen az Art Mozi Galériáján.

A kiállítás megnyitóján Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltség igazgatója köszöntő beszédében elmondta, hogy minden ilyen esemény ünnep számukra, ahol meg tudják mutatni a náluk élő tehetségeket, a kreatív alkotásokat és persze azokat a tárgyakat is, amelyek az intézményeikben különböző kreatív műhelyek vagy fejlesztő foglalkoztatás keretében készülnek.

Zimborás Béla, Balaicz Zoltánné és az alkotók

A kiállítást Balaicz Zoltánné, a kiállítás védnöke nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy ezek az alkotások egyediek, amelyeket gondos odafigyeléssel készítenek alkotóik. Olyan remekművek, amelyekben fellelhető az ellátottak kreativitása, látásmódja, mindennapjaik, az életük. Kiemelte, hogy mindannyiunk feladata és felelőssége a fogyatékosságról alkotott szemléletmód tudatos, pozitív irányú alakítása, hogy az épen és fogyatékossággal élők kerüljenek közelebb egymáshoz, a fogyatékkal élők egyenlő méltóságúnak és egyenrangúnak érezzék magukat környezetükben, a társadalomban.

tehetségeket, a kreatív alkotások

A kiállítás 2023. november 10-ig tekinthető meg Zalaegerszegen az Art Mozi galériáján.

Zala Vármegyei Kirendeltség