Miniszterelnökségi angyalhad teljesítette a somogyi gyerkőcök karácsonyi kéréseit

Az elmúlt két évben, kormányzati összefogással, a minisztériumok dolgozói mintegy hétezerötszáz, gyermek- illetve lakásotthonban élő gyermeknek tették szebbé a karácsonyát. Az akció nem mindennapi sikerére tekintettel, a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére idén is csatlakozott valamennyi minisztérium az ajándékozáshoz.

Több raklapnyi ajándékot pakoltak le a munkatársak

Mmár október végén megkezdődött a szervezés a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségeinek koordinálásával. A gyermekvédelmi ellátórendszerben élők az angyalkának írtak levelet, melyben elárulták, milyen ajándéknak örülnének legszívesebben. A rendkívül színes kívánságlista a minisztérium munkatársainál landolt, és személyenként átlagosan hétezer forintnyi ajándék került a dobozokba, melyeket a napokban szállítanak szét az országban – ezúttal csaknem hétezer gyermeknek és fiatalnak.

Somogyba szerdán érkezett meg a teherautónyi rakomány; a marcali, illetve a fonyódi székhelyű gyermekotthonba és telephelyeikre, valamint a barcsi intézményben élők részére négyszáz-tizenhárom díszesen becsomagolt, névre szóló ajándékot pakoltak le Toponáron az SZGYF Somogy Megyei Kirendeltségének munkatársai. A több mint hárommillió forintnyi, karácsonyfa alá szánt ajándék a napokban kerül ki a már ünnepi díszbe öltöztetett gyermekintézményekbe.

Több raklapnyi ajándékot pakoltak le a munkatársak

Nagy Mariann Veronika, a Miniszterelnökség munkatársa – aki tegnap átadta a hegynyi ajándékot, lapunknak elmondta: a Gulyás Gergely miniszter vezette tárca kollektívája Hajdú-Bihar és Somogy megye mintegy hétszáz gyermekének szeretne örömet okozni a küldött ajándékokkal, amelyek között több, közösségnek szánt meglepetés is található, mint például a kerékpárok, a társasjátékok és a kártyák. A munkatársak között – akik a felhívásra lelkesen mozdultak –, számos olyan is akadt, aki nem vette figyelembe a hétezer forintos limitet; az motiválta, hogy ismeretlen védence valóban örüljön a nagy körültekintéssel beszerzett és becsomagolt, személyes ajándéknak, melyek közül a sajátját hétfőn adja át egy zamárdi gyerkőcnek Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kapucnis pulóver képregénnyel

S hogy mivel lepi meg Nagy Mariann Veronika az ismeretlen gyerkőcöt? Azt mondta, az „angyal” természetesen teljesíti a 15 éves somogyi fiú kérését; több órás beszerzőkörútján egy divatos kapucnis pulóverre tett szert, mely mellé egy képregény és sok-sok édesség is került a csomagba.


SZGYF-Somogy Megyei Kirendeltség

A cikk megjelent a Somogyi Hírlap december 16-i számában.