MesélŐ – mesekönyv a Jászkunság értékeiről, jellegzetes helyszíneiről

A Jászkunság értékeit mutatja be a MesélŐ című mesekönyv, melyet a Szolnok Megyei Önkormányzat ajánlott fel a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége számára. A „Megyei identitásfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében” projekt keretében a megyei önkormányzat jelentette meg a kiadványt, mely a maga nemében hiányt pótol térségünk identitáserősítésében, a szülőföldünk megismerésében.

 

A mesekönyv

A különleges kiadványt, pályázat útján, megyei diákok írták a megye jellegzetes helyszíneiről, hagyományairól. A megyei mesekönyvben olvasható a Zagyva születése, a mezőtúri kerámiaedény története, a kunbabák története, de szól mese a tiszai boszorkányról és a tündérszép Szandai-rétről is.

A résztvevők

– A mesék tükrözik, hogy mennyire élénk a gyerekek fantáziája, de azt is, hogy már kis korban nyitottak a megye értékeire, amiket a szülők és pedagógusok által meg kell ismerniük – emelte ki Hubai Imre.

Szolnokon, a Megyeházán tartott átadó ünnepségen a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ, a Szolnoki Tankerületi Központ, a Szolnoki Városi Óvodák és a szolnoki Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság vezetői, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet gyermekosztálya képviselői vették át a könyveket.

Kiss Róza,  Pásztor Zsuzsánna,  Hubai Imre, Borbás Zoltán

Kiss Róza, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség igazgatója és Pásztor Zsuzsánna, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója részére Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnök valamint Borbás Zoltán alelnök urak adták át a mesekönyveket.

Kiss Róza beszél

Kiss Róza, a megyei kirendeltség igazgatója köszönetet mondott a példaértékű támogatásért. Elmondta, hogy a megyei kirendeltség fenntartásában működő intézményeinkben élő 954 gyermek, fiatal és ellátott részére biztosítjuk a könyveket. Ezzel a csodálatos kiadvánnyal segítséget nyújthatunk számukra a megyéhez való kötődésben, térségünk identitáserősítésében.

Hubai Imre beszél

A sajtónyilvános eseményt követően Hubai Imre elnök úr személyesen adta át a könyveket a megyei kirendeltség fenntartásában működő intézmények vezetői részére, megköszönve azt az áldozatos, magas színvonalú munkát, amit a megyében élő gondoskodásra szoruló gyermekekért, fiatalkorúakért, ellátottakért tesznek. „Köszönöm, hogy nem a fáradságot látják a munkájukban, hanem a reményt és ezt adják tovább” – emelte ki.

Tóth Pál

Tóth Pál, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei „Angolkert” Idősek Otthona, Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye intézményvezetője vette át a kiadványt.

Pásztor Zsuzsanna

Pásztor Zsuzsánna, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője vette át a kiadványt.

Szabó Ágnes

Szabó Ágnes, a „Gólyafészek Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona mb. intézményvezetője vette át a kiadványt.

Papp Lászlóné

Papp Lászlóné, a „Fenyves Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona mb. intézményvezetője vette át a kiadványt.

Schmidt Anna

Schmidt Anna, a „Tóparti Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézménye mb. intézményvezetője vette át a kiadványt.

Köszönjük a megtisztelő felajánlást.

A kiadvány online is megtekinthető, letölthető.

SZGYF-Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség