Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

A Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) az SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség részére 7909 kg lisztet adományozott, mely hozzájárul az intézményeink napi élelmezéséhez, illetve életminőségük javításához.

Jasz magyar

A lisztadományt jelképező Adománylevelet a Vármegyeháza dísztermében Cser-Kiss Róza, a vármegyei kirendeltség igazgatója vette át. A program szép példa a nagylelkűségre, szolidaritásra, összefogásra. Vármegyénkben 12 településen gyűjtötték a búzát, az adományozók számában és az összegyűjtött mennyiségben is abszolút rekord született a Jászkunságban – hangsúlyozta Dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője.

Nemzetmegtartó odaadásról, tenni akarásról tettek ismét tanúbizonyságot a vármegyeiek, az összefogás a magyarságnak jelent segítséget – mondta Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke.

Dr. Berkó Attila főispán, a kormányhivatal vezetője az augusztusi búzaösszeöntő ünnepség fontosságát emelte ki köszöntőjében, valamint megköszönte a programban résztvevők munkáját.

Jasz magyar2

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programban idén az adományozók számában és az összegyűjtött búza mennyiségében is abszolút rekord született Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. Összesen 869 adományozó csatlakozott hazánk egyik legjelentősebb, legszélesebb tömegeket megmozgató karitatív kezdeményezéséhez. Ennek köszönhetően az adományozó ünnepségen 92.409 kg lisztet jelképező adománylevelet vehetett át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vármegyei kirendeltsége, önkormányzatok, karitatív szervezetek képviselői, a vármegye hátrányos helyzetű gyerekekkel, családokkal foglalkozó szervezetei.

Jasz magyar1

Az összegyűjtött búzából a jászberényi Szatmári Malom Kft. őrölt lisztet – hangzott el az ünnepi eseményen.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség
Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Főispáni Kabinet