Sokszínű világ – Rajzpályázat díjátadó ünnepség Szolnokon

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége rajzpályázatot hirdetett a fenntartásában lévő, illetékességi területén működő fogyatékosok otthonaiban, pszichiátriai és szenvedélybetegek otthonaiban élő enyhe- és középsúlyos fogyatékos, valamint pszichés és szenvedélybeteg ellátottak számára, Legszebb élményem címmel.

Rajzok a kiállításon

A rajzpályázatra beküldött alkotások legfőbb értéke, hogy bennük a fogyatékossággal, pszichiátriai és szenvedélybetegséggel élő emberek önmagukról meséltek, ezáltal különleges, sokszínű világba engedtek betekintést.

Kiss Róza, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség igazgatója nyitotta meg a díjátadó ünnepséget. Köszöntőt mondott Dr. Máté János, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Esélyteremtési Főosztály főosztályvezetője, Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, valamint az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Töreki András, az Önkormányzat Városfejlesztési Bizottságának tagja.

A pályázatra harminchét alkotás érkezett. A művekre a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán lehetett szavazni. A leadott lájkok alapján több kategóriában osztottak díjakat a szervezők. Saját rajzaival ellátott oklevelet kapott valamennyi résztvevő.

Díjátadás

Az okleveleket átadta Töreki András az Önkormányzat Városfejlesztési Bizottságának tagja, Huszka Noémi, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Megyei Koordinációs Osztály osztályvezetője. Elnöki elismerő oklevelet kaptak a résztvevő intézmények.

Elnöki elismerő oklevél

Az elnöki elismerő okleveleket Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke adta át a pályázó intézmények vezetőinek.

Papp Lászlóné átveszi az elismerő oklevelet

Az elnöki oklevelet átvette Papp Lászóné, a „Fenyves Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona intézményvezetője.

Szabó Ágnes

Az elnöki oklevelet átvette Szabó Ágnes, a „Gólyafészek Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona intézményvezetője.

Tóth Pál

Az elnöki oklevelet átvette Tóth Pál, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei „Angolkert” Idősek Otthona, Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye intézményvezetője.

Lajos Tibor

Az elnöki oklevelet átvette Lajos Tibor, a „Kastély Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye intézményvezetője.

Pikula Zoltán

Az elnöki oklevelet átvette Pikula Zoltán, a „Tóparti Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézménye intézményvezetője.

Díjazásban részesültek a résztvevő intézmények legjobbjai.

Ajándékok

Máté János, Kiss Róza, Hubai Imre

A díjakat átadta Dr. Máté János, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Esélyteremtési Főosztály főosztályvezetője, Kiss Róza, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség igazgatója, Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke.

A „Fenyves Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona pályázói közül a legtöbb lájkot kapta: Berki Annamária (26 éves). Pályaművének címe: Együtt a gyermekeimmel.

A díjátadás egyik pillanata

A „Gólyafészek Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona pályázói közül a legtöbb lájkot kapta: Bobvos Gábor (46 éves). Pályamű címe: cím nélküli kép.

Díjátadás

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei „Angolkert” Idősek Otthona, Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye egyetlen pályázója: Török Roland (21 éves). Ő három alkotással indult a pályázaton. Pályaműveinek címe: Élő bolygó, Csillagok, Összeütköző galaxis. A díjat Roland édesanyja vette át.

Díjátadás

A „Tóparti Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona és Rehabilitációs Intézménye pályázói közül a legtöbb lájkot kapta: Suki Csaba (45 éves). Pályaművének címe: Zenekari fellépés.

Díjátadás

Az összesített szavazatok alapján fődíjban részesült: a „Kastély Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye pályázója: Jancsó László (64 éves). László is két pályaművel készült, mindkét rajza azonos számú lájkot kapott.Pályaműveinek címe: Balaton és Kirándulás falura.

Díjátadás

Az ünnepi hangulatot emelte a kirendeltség illetékességi körében lévő otthonok lakóinak, Bukó Alexandrának, Rácz Józsefnek és a Fenyves Tánccsoportnak a műsora.

Néptáncműsor

Köszönjük Nektek, hogy megosztottátok velünk élményeiteket! Gratulálunk a díjazottaknak és valamennyi alkotónak!

Szöveg:
SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége

Fotó:
Major Angéla és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

Kapcsolódó témák:

esélyteremtés