Lakásotthonokban élő fiatalok kisfilmjeit díjazták

Kihirdették annak a filmpályázatnak az eredményeit, amelyet tavaly év végén írt ki a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége fenntartásában működő Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ. A szolnoki, kisújszállási és tiszakürti lakásotthonokban élő gyerekek versenyfilmjeit április 21-én díjazták a szolnoki megyeháza dísztermében.

A meghívott vendégek

A díjátadón részt vett (balról) Kiss Róza, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség igazgatója, Urbán Ildikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal igazgatója, Rehó János, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzat képviselője, valamint Hollik Zsuzsanna gyermekjogi képviselő.

Ezen a napon újra karácsonyi hangulat költözött Szolnokon a megyeháza dísztermébe, ugyanis a „MI így készülünk a karácsonyra” címmel meghirdetett videó pályázat kisfilmjeit – a járvány okozta korlátozások miatt – most mutatták be a nagyközönségnek.  A pályázatra két-három perces videókkal lehetett nevezni lakásotthonokban élő gyerekeknek és fiataloknak.

Advent a szeretet, a béke, az örömteli készülődés és ráhangolódás ideje az ünnepekre. A lakásotthonokban élő gyermekek, fiatalok, és a nevelők minden évben nagyon fontosnak tartják az adventi készülődést. Közösen készítik az adventi koszorúkat, díszeket és süteményeket. Ezeket az örömteli, meghitt pillanatokat hívták életre a pályázati alkotásokban.

A filmszemlére tíz versenyfilm érkezett Szolnok, Kisújszállás, Tiszakürt lakásotthonaiból. Örömteli, meghitt és vidám pillanatoknak lehettünk részesei. Az alkotókat Kiss Róza, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség igazgatója köszöntötte.

Kiss Róza köszönti a résztvevőket

A beérkezett pályaműveket a kirendeltség részéről egy független, háromtagú zsűri értékelte, amelynek döntése alapján osztották ki a videópályázat díjait. A fődíjat kapta a legjobbnak ítélt film, illetve díjazásban és oklevélben részesült valamennyi résztvevő lakásotthon csapata.

Díjazottak:

Öt jókedvű fiatal

Babóca Lakásotthon –Tiszakürt

Négy fiatal

Bóbita Lakásotthon –Tiszakürt

Négy fiatal átveszi az elismeréseket

Gézengúz Lakásotthon – Tiszakürt

Négy fiatal a lakásotthonból

Kamasz Kuckó Lakásotthon – Szolnok

Két fiatal átveszi az elismerést

Lehetőség Speciális Gyermekotthon – Szolnok

Négy fiatal áll

Nyuszi Lakásotthon – Szolnok

Fiatalok futball-labdákat vesznek át

Süsü, a sárkány Lakásotthon – Kisújszállás

A díjakat átadta Hollik Zsuzsanna gyermekjogi képviselő és Rehó János, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzat képviselője.

A harmadik helyezett lakásotthon fiataljai ajándékokkal

III. helyezett: a Bagaméri Lakásotthon – Kisújszállás

A második helyezett lakásotthon fiataljai ajándékokkal

II. helyezett: a Bátor Tintanyúl Lakásotthon – Kisújszállás

A fődíjasok ajándékokkal

A zsűri értékelése alapján a fődíjat kapta: a Holló-Lak Lakásotthon Szolnokról

Az első három helyezettnek járó oklevelet és díjat átadta Kiss Róza, a megyei kirendeltség igazgatója és Urbán Ildikó, a megyei kormányhivatal igazgatója.

A táncklub pompontánca négy lány magasba emel egy ötödiket

Az ünnepi műsorban fellépett a Dalma Dance Junior Club, amelynek tagjai igazi hangulatfokozókat: egy pompon cheerleadinget (szurkolói táncot), valamint hiphop- és showtáncot mutattak be.

Hiphoptáncot bemutató lányok

Köszönjük a csodálatos élményt. Gratulálunk a díjazottaknak és valamennyi alkotónak.


SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége
Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal