Közel száz kilométert kerekeztek – Kerékpártúra Vas megyében

Mára hagyománnyá vált az a kerékpártúra, amelyet a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség közel húsz éve szervez az Őrségben. A koronavírus-járvány miatt az utóbbi években sajnos elmaradt a kirándulás, de idén újraéledt e remek tradíció. A házigazda szerepét ezúttal a csákánydoroszlói sportegyesület vállalta fel. Az eseményen öt település – Ivánc, Sopron, a felvidéki Ekecs, Csákánydoroszló és Szentgotthárd – szociális intézményének tizenkilenc sportolója és kísérője vett részt.

Kerékpárosok csoportképe

A háromnapos program célja a kerékpáros túrázás mint szabadidős elfoglaltság megismerése, megszerettetése, továbbá a baráti kapcsolatok építése és a már meglévők elmélyítése volt. Mindehhez kapcsolódott a gyönyörű őrségi táj felfedezése.

A túra a csákánydoroszlói sportpályáról indult. A rendezvény nyitóünnepségét követően először a csörötneki ciszter kilátóhoz kerekeztek el a résztvevők, majd Rábagyarmaton keresztül betekintést nyerhettek elődeink életébe a helyi tájház megismerésével. A délutánba egy jó hangulatú fagyizás is belefért. Másnap a résztvevők a hegyhátszentjakabi Vadása-tó felé vették az irányt. A délután nagy részében a strandolásé volt a főszerep. Majd ismét nyeregbe pattanva visszaindult a csapat Csákánydoroszlóba, ahol a helyi segítők bográcsgulyással és lángossal várták a kerekezőket. Estére mindenki kellően elfáradva tért nyugovóra.

Kerékpárosok csoportképe

A harmadik nap a Nemesmedvesen emlékműként felállított tankhoz érkeztek a résztvevők. Majd a gyönyörű vidéket igazi nyári melegben és remek hangulatban járhatták be a túra résztvevői.

Kerékpáros emléklap

Szabó Attila, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség kerékpárszakágának vezetője örömét fejezte ki amiatt, hogy a közel száz kilométeres távot fegyelmezetten, balesetmentesen, néha önmagukat is legyőzve teljesítette minden sportoló. A csapatok emléklapot, a felkészítők kitűzőt, érmet és ajándékcsomagot kaptak, amelyeket nagy örömmel vettek át. Ezt követően az elválás nehéz pillanatait élhették meg a résztvevők. E mondattal búcsúztak egymástól: Jövőre veletek ugyanitt.


SZGYF Vas Megyei Kirendeltség