Különleges gyermeknap a Károlyi István Gyermekközpontban

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztálya 2022. május 27-én, gyereknap alkalmából programmal kedveskedett a Károlyi István Gyermekközpontban élő gyermekeknek.

Az adománygyűjtőkről kép

Kiss Edit rendőr százados vezetésével az iskolaőri állomány adománygyűjtést szervezett az intézmény számára. Az összegyűjtött hatalmas mennyiségű ajándékot a rendezvény keretében Gubinyi Attila rendőr ezredes adta át az intézménynek. Kültéri játékok érkeztek a rendőrautókban, például gumilabda, focilabda, focikapuk, tollaslabda, roller, kerékpár, láthatósági mellény és kerékpáros sisak. Ezeken túl társasjátékok, kifestő könyvek, dekorációs és kreatív hobbi termékek, textíliák, lámpák, növények és sok egyéb tárgy került a gyermekközpont lakóihoz.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadói, illetve az iskolaőrök programokkal, foglakozásokkal, illetve bemutatóval is készültek. A gyerekek nagy örömmel fogadták Károly vicces pantomim-előadását, valamint az ezt követő bemutatót is, amelynek keretében három rendőrkutyával ismerkedhettek meg. Az iskolaőrök kézműves foglalkozásokkal is készültek: a gyerekek ujjlenyomatot készíthettek, rendőr- és tűzoltóautó hajtogatására volt lehetőségük, a rendőrség munkájával kapcsolatos rejtvényeket fejthettek meg, teszteket tölthettek ki, színezhettek. Az élményekkel teli délutáni programot a rendőrség jóvoltából egy pizza party zárta.

A pantomimes előadás közben

Köszönjük szépen a rendőr-főkapitányság vezetőinek, bűnmegelőzési előadóinak, illetve az iskolaőröknek a gyermeknapi programot és a sok-sok ajándékot, amellyel igyekeztek szebbé, örömtelibbé tenni a gyermekek életét. Intézményünk ellátottai számára bizonyára felejthetetlen élményt jelentett az idei gyereknap.

Károlyi István Gyermekközpont