Karácsonyi ünnepség – Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének fenntartásában működő Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Holdfény Otthonában december 16. napján karácsonyi ünnepséget tartottak.

Az intézmény lakóit Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára köszöntötte, aki szerint mindig, de az adventi időszakban különösen érdemes elolvasni Fazekas Anna Öreg néne őzikéje című meséjét. A történet a törődésről, a felnevelésről és a gondoskodás hálájáról mutat példát a mai embereknek. Ebben az otthonban nagyon sokan törődést kapnak az itt élők, s a lakóktól érkező őszinte mosoly is a köszönetet jelenti.

Ezt követően dr. Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott ünnepi beszédében elmondta, hogy az ünnepvárás sajátos hangulatba öltözteti a lelket, ám ahhoz, hogy a karácsony csodáját megéljük, jobban magunkba kell néznünk.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója, Györe Edina a rendezvényen kiemelte, hogy a karácsony a legfontosabb ünnep az intézményekben élők számára. Nagyon készülnek rá a lakók és ugyanúgy, mint a gyerekek, ők is várják az ajándékokat.

A műsor fő eleme idén is az ellátottak által előadott betlehemes játék volt, amely gyertyagyújtással és közös imával zárult.

SZGYF Zala Megyei Kirendeltség