Jótékonysági vásárt támogattak az SZGYF Veszprém Megyei Kirendeltségének dolgozói

Immár ötödik alkalommal rendezte meg a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület az Édes Veszprém jótékonysági adománygyűjtést és süteményvásárt. A megyeszékhely egyik legkreatívabb jótékonysági rendezvényét az SZGYF Veszprém Megyei Kirendeltségének dolgozói is támogatták.

A kirendeltség munkatársai süteménnyel járulnak hozzá a vásárhoz

Magyar javaslatra az ENSZ-közgyűlés szeptember 5-ét, vagyis Boldog Kalkuttai Teréz anya halálának napját jelölte ki a jótékonyság világnapjává. A nap célja, hogy a regionális szervezetek és a civil mozgalmak együttes erővel hozzanak létre különféle oktatási és adománygyűjtési eseményeket azért, hogy a rászorulókat támogassák. A világnapnak köszönhetően szeptemberben több jótékonysági rendezvényt is szerveztek Veszprémben. A sétálóutcát zenészek és a város középiskoláinak tanulóinak kreatív tevékenysége színesítette, azonban a hangsúly a süteményvásáron volt.

A támogató cégeknek és a magánszemélyeknek köszönhetően a jótékony célra befolyt teljes összeget a Veszprémben és a város környékén élő, hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok támogatására fordítják majd. A jótékonysági nap sikeréhez hozzájárultak kirendeltségünk dolgozói is, akik szeptember 15-én több tálca finom friss sütemény átadásával jótékonykodtak.

Kirendeltségünk több éve jó kapcsolat ápol az egyesülettel, a két szervezet kölcsönös támogatása szép példája Teréz anya szállóigéjének: „Nagy dolgokra nem mindenki képes. De kis dolgokat nagy szeretettel bármelyikünk megtehet”.


SZGYF-Veszprém Megyei Kirendeltség