Játszóparkot építettek német önkéntesek a nagykanizsai gyermekotthon udvarán

Egy németországi közösség önkéntesei játszóparkot építettek a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ Nagykanizsai Gyermekotthonának udvarán. Az adomány faanyagát egy nagykanizsai székhelyű cég, a Zala-Rob Kft. biztosította, a kivitelezési munkákat a németországi Tollerei cég végezte. Az építkezés végéhez közeledve Horváth Gyöngyi, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője és a gyermekotthon lakói a helyszínen fejezték ki köszönetüket a támogatóiknak.

Csoportkép önkéntesekkel és gyerekekkel a már kész játszóparkban

A köszönőbeszédben elhangzott, hogy a nagykanizsai vállalkozás vezetője, Buchleitner-Szabó Éva kereste meg az otthont, hogy egy németországi partnerük szeretne adományként játszóteret felépíteni Nagykanizsán. A helyszín bejárása, a lakók bemutatása után azonnal elindult a tervezés, majd az építkezés is.

Folyik a munka

Az 16-17 éves önkéntesek a Baden-Württemberg tartományban található Göppingen városából érkeztek, hogy főleg fizikai munkával segítsék a játékpark megépülését. 26 éves vezetőjük Malvin Müller elmondta, hogy egy olyan ifjúsági közösséget irányít, mely közel 50 tinédzser szabadidős foglalkozásait koordinálja, sokat beszélgetnek és sok időt töltenek a szabadban. A tereprendezés és parkosítás munkálatai után nagy izgalommal vették birtokba a gyermekotthon lakói az új játszóparkot.


SZGYF Zala Megyei Kirendeltség