Ismét Zamárdi adott otthont a kétnapos Gasztro Fesztnek
Cséplőné Gönczi Veronika főigazgató asszony köszöntőjében személyes élményeit felelevenítve beszélt a népszerű esemény fontosságáról, valamint az SZGYF és a Menza Munkacsoport jövőbeni terveiről. Javaslatot tett a régiós munkacsoportok eseti működésére, hiszen mint elmondta, kiemelt fontossággal bír az élelmezés és az ellátottak megelégedettsége. Ehhez pedig szükséges az elakadási pontok, problémák feltérképezése, kezelése. Az első napon több szakmai előadást hallhattak a résztvevők többek között a „Maradék nélkül” programról, a fermentálás alapvető ismérveiről, a 60 év feletti korosztálynál jelentkező táplálkozás eredetű megbetegedésekre vonatkozó dietoterápiás javaslatokról.
A rendezvényen több kiállító is képviseltette magát: a Mirbest csoport, az Unilever, a Fagor, és a Rauch cégek támogatásával, az eseményen jelenlévő séfek segítségével készült el a bemutató főzésen a reform ebéd. Később, a közös vacsora során a résztvevőknek lehetőségük volt a nemes italok versenyén felvonultatott tételek kóstolására, zsűrizésére. Ennek eredményeképp Freund Sándor birspálinkája nyerte el a legtöbbek tetszését.
A szombat az intézmények közti főzőversennyel és sportvetélkedőkkel folytatódott. Az esemény élményét különlegesebbé tette, hogy Tolna és Heves vármegye, valamint a MEIIB (korábbi nevén MEREK) a fejlesztő foglalkozásban készített látványos és egyben minőségi termékeivel képviseltette magát. Ebben az évben a főzőverseny témájául a gulyást választották. A versenyre nevezett ételek, a saját tájegységre jellemző ízvilágot mutatták be, rendkívül látványos tálalási formákkal párosulva. A zsűri az ételek értékelése mellett külön díjazásban részesítette a legjobban csengő csapatnevet, a legszebb terítéket, a legfinomabb süteményt, a legötletesebb ruházatot, viseletet és a legszebb kuktát is.
Dr. Jeviczki Melinda Klára főigazgató-helyettes asszony a díjak átadása előtt kiemelte, hogy rendkívül nehéz helyzetben volt a zsűri, hiszen az izgalmas ízvilág mellé nagyon igényes, ötletes terítékkel, tálalási megoldásokkal és a gulyáshoz illő autentikus öltözettel készültek versenyzőink. Főigazgató-helyettes asszony Virág Péter főosztályvezetővel együtt személyesen gratuláltak minden díjazottnak.
Eredmények
Főzőverseny
- hely Kovácsházi Kozmás Kómás Konyhások (Békés Vármegye)
- hely Kunok-kincse (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye)
- hely Esélyünk SE (Somogy Vármegye)
Legjobban csengő csapatnév
Esélyünk SE (Somogy Vármegye)
Legszebb teríték
Kovácsházi Kozmás Kómás Konyhások (Békés Vármegye)
Legfinomabb sütemény
Pipacsok (Csongrád-Csanád Vármegye)
Legötletesebb ruházat, viselet
Kunok Kincse (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye)
Legszebb kukta
Főkolomposok (Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye)
Sportvetélkedő
Kötélhúzás férfi kategória:
- Rossz fiúk
- Éretlenek
- Főkolomposok
Kötélhúzás női kategória:
- hely Rossz lányok
- hely Szuper Girl
- hely Pszicho
Páros sport vetélkedő kategória:
- hely Harmónia Integrált Szociális Intézmény
- hely Tiszaág Integrált Szociális Intézmény
- hely Harmóniából Integrált Szociális Intézmény
Gratulálunk a díjazottaknak! Jövőre is sok szeretettel várunk mindenkit!
Menza Munkacsoport