Ismét Zamárdi adott otthont a kétnapos Gasztro Fesztnek

Immáron nyolcadik alkalommal rendeztük meg szeptember 6-7. között a Menza Közétkeztetési Munkacsoport által szervezett kétnapos gasztronómiai fesztivál, intézményeink élelmezéssel foglalkozó mintegy 150 munkatársa részére.
Cséplőné Gönczi Veronika főigazgató asszony köszöntője

Cséplőné Gönczi Veronika főigazgató asszony köszöntőjében személyes élményeit felelevenítve beszélt a népszerű esemény fontosságáról, valamint az SZGYF és a Menza Munkacsoport jövőbeni terveiről. Javaslatot tett a régiós munkacsoportok eseti működésére, hiszen mint elmondta, kiemelt fontossággal bír az élelmezés és az ellátottak megelégedettsége. Ehhez pedig szükséges az elakadási pontok, problémák feltérképezése, kezelése. Az első napon több szakmai előadást hallhattak a résztvevők többek között a „Maradék nélkül” programról, a fermentálás alapvető ismérveiről, a 60 év feletti korosztálynál jelentkező táplálkozás eredetű megbetegedésekre vonatkozó dietoterápiás javaslatokról.

Miháldy Kinga dietetikus, Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ

A rendezvényen több kiállító is képviseltette magát: a Mirbest csoport, az Unilever, a Fagor, és a Rauch cégek támogatásával, az eseményen jelenlévő séfek segítségével készült el a bemutató főzésen a reform ebéd.   Később, a közös vacsora során a résztvevőknek lehetőségük volt a nemes italok versenyén felvonultatott tételek kóstolására, zsűrizésére. Ennek eredményeképp Freund Sándor birspálinkája nyerte el a legtöbbek tetszését.

Sári László agrármérnök

A szombat az intézmények közti főzőversennyel és sportvetélkedőkkel folytatódott. Az esemény élményét különlegesebbé tette, hogy Tolna és Heves vármegye, valamint a MEIIB (korábbi nevén MEREK) a fejlesztő foglalkozásban készített látványos és egyben minőségi termékeivel képviseltette magát. Ebben az évben a főzőverseny témájául a gulyást választották. A versenyre nevezett ételek, a saját tájegységre jellemző ízvilágot mutatták be, rendkívül látványos tálalási formákkal párosulva. A zsűri az ételek értékelése mellett külön díjazásban részesítette a legjobban csengő csapatnevet, a legszebb terítéket, a legfinomabb süteményt, a legötletesebb ruházatot, viseletet és a legszebb kuktát is.  

Lippai Laura, a Maradék nélkül program munkatársa

Dr. Jeviczki Melinda Klára főigazgató-helyettes asszony a díjak átadása előtt kiemelte, hogy rendkívül nehéz helyzetben volt a zsűri, hiszen az izgalmas ízvilág mellé nagyon igényes, ötletes terítékkel, tálalási megoldásokkal és a gulyáshoz illő autentikus öltözettel készültek versenyzőink. Főigazgató-helyettes asszony Virág Péter főosztályvezetővel együtt személyesen gratuláltak minden díjazottnak.

A Gasztro Fesztet játékos vetlkedőkkel zárták

Eredmények

Főzőverseny

  1. hely          Kovácsházi Kozmás Kómás Konyhások (Békés Vármegye)
  2. hely          Kunok-kincse (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye)
  3. hely          Esélyünk SE (Somogy Vármegye)

Legjobban csengő csapatnév

Esélyünk SE (Somogy Vármegye)

Legszebb teríték

Kovácsházi Kozmás Kómás Konyhások (Békés Vármegye)

Legfinomabb sütemény

Pipacsok (Csongrád-Csanád Vármegye)

Legötletesebb ruházat, viselet

Kunok Kincse (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye)

Legszebb kukta

Főkolomposok (Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye)

Sportvetélkedő

Kötélhúzás férfi kategória:

  1. Rossz fiúk
  2. Éretlenek
  3. Főkolomposok

Kötélhúzás női kategória:

  1. hely    Rossz lányok
  2. hely    Szuper Girl
  3. hely    Pszicho

Páros sport vetélkedő kategória:

  1. hely    Harmónia Integrált Szociális Intézmény
  2. hely    Tiszaág Integrált Szociális Intézmény
  3. hely    Harmóniából Integrált Szociális Intézmény

Gratulálunk a díjazottaknak! Jövőre is sok szeretettel várunk mindenkit!

Menza Munkacsoport