III. Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiválja

Szeptember 16-án lezajlott a III. Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiválja. A rendezvényt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Géberjénben rendezték meg, a házigazda ezúttal a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltség volt, a helyszínt pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei „Viktória” Egyesített Szociális Intézmény és a „Jót s jól” a Szatmári Kistérségben Egyesület biztosította.

A rendezvény büféje

A fesztiválon résztvevő közel kétszáz vendég a szakmai előadásokon túl, betekintést nyerhetett az intézményben és az egyesületben zajló fejlesztő foglalkoztatásba. A programot színesítették az ellátottak által előadott egyéni műsorszámok is, mint a szavalatok, az ének, a tánc és a személyes tapasztalatmegosztások.

A rendezvény szüneteiben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei „Viktória” Egyesített Szociális Intézmény és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei „Harmónia” Egyesített Szociális Intézmény telephelyein, valamint a „Jót s jól” a Szatmári Kistérségben Egyesületnél fejlesztő foglalkoztatás keretein belül készülő termékeket, dísztárgyakat, befőtteket is megtekinthették, illetve meg is vásárolhatták a vendégek, így támogatva a foglalkoztatást. Ezen felül számos házilag készített tradicionális süteménnyel is készültek a szervezők.

Cséplőné Gönczi Veronika

A rendezvényt Cséplőné Gönczi Veronika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szakmai főigazgató-helyettese nyitotta meg köszöntőbeszédével, továbbá nyitóbeszédet mondott Szekeres Pál miniszteri biztos, illetve Hasulyó Szabolcs a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltség igazgatója. A fesztiválon Dr. Simon Attila István a szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár is részt vett, aki beszédében kiemelte a fogyatékossággal élők és a megváltozott munkaképességű személyek szerepét a munka világában.

Fodor-Borza Bianka

Az idén először meghirdetett, nagy népszerűségnek örvendő „Az én fejlesztő fogim” elnevezésű pályázat eredményhirdetésének is a fesztivál adott otthont, így a nyertes pályázók Fodor-Borza Biankától, a Fejlesztő Foglalkoztatási Osztály osztályvezetőjétől vehették át pályaműveikért járó nyereményeiket és okleveleiket. A nyertes pályaművek kilencvenkilenc beérkezett pályázat közül kerültek ki. Nagy örömünkre szolgált, hogy a benyújtott anyagok által betekintést kaphattunk abba, hogy mit jelent a foglalkoztatottak számára a munka.

A közönség

Ezúton is köszönjük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltség, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei „Viktória” Egyesített Szociális Intézmény, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei „Harmónia” Egyesített Szociális Intézmény, és a „Jót s jól” a Szatmári Kistérségben Egyesület munkatársainak, hogy egy színvonalas rendezvényen vehettünk részt.

Radomszki Lászlóné

A rendezvényt jelképező stafétát Hasulyó Szabolcs igazgató adta át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltség igazgatójának, Radomszki Lászlónénak, a következő fesztivál szervezőjének.

Esélyteremtési Főosztály
Fejlesztő Foglalkoztatási Osztály

Fotó: Gősi Tamás

Kapcsolódó témák:

esélyteremtés Fejlesztő foglalkoztatás