Idősek világnapja Borsod-Abaúj-Zemplén megye intézményeiben

Az idősek világnapja alkalmából Borsod-Abaúj-Zemplén megye intézményeiben is ünnepi műsorral köszöntötték a lakókat. Az Abaúj-Zempléni Integrált Szociális Intézmény Bodrogkeresztúri Otthonában október 1-jén családias hangulatban üdvözölték az időseket. A szervezeti egység vezetője köszöntőjében a szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet, amelynek gyakorlása kiemelkedően fontos az idősotthonok falai között. Az ünnepi megemlékezést követően az otthon két legidősebb lakóját külön is köszöntötték.

 

Az Abaúj-Zempléni Integrált Szociális Intézmény Bodrogkeresztúri Otthonának dolgozói

Abaúj-Zempléni Integrált Szociális Intézmény Bodrogkeresztúri Otthona

Az Abaúj-Zempléni Integrált Szociális Intézmény Bodrogkeresztúri Otthonának lakói

Abaúj-Zempléni Integrált Szociális Intézmény Bodrogkeresztúri Otthona

Az Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézmény ózdi és orrmosbányai otthonában október 1-jén, az Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézmény Borsodnádasdi Otthonában október 7-én meghitt hangulatban telt az idősek köszöntése. A köszöntők után kedves műsort tekinthettek meg az idősek a dolgozók és lakók közreműködésével, az ormosbányai idősotthonban a helyi óvoda kis növendékei egy csodás előadással készültek, amit felvételről tekinthettek meg lakók.

Lakók

      Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézmény Borsodnádasdi Otthona

Virággal köszöntik az időseket

Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézmény Borsodnádasdi Otthona

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dr. Csiba László Integrált Szociális Intézmény Sajószentpéteri Otthonában október 4-én tartották az ünnepséget. Az intézményben lakók és dolgozók közös műsorral készültek az idősek tiszteletére, azt követően az idősek vetélkedőn vehettek részt.

Idősek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dr. Csiba László Integrált Szociális Intézmény Sajószentpéteri Otthona

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dr. Csiba László Integrált Szociális Intézmény Izsófalvai Otthonában október 8-án rendeztek ünnepséget. A köszöntő után egy interaktív játék következett, amely során minden résztvevő kifejezhette, hogy miért tiszteli idősebb hozzátartozóját, ismerősét, társát. Ez a játék segített abban, hogy az ünnepségen jelenlévők ne csak szemlélői, hanem aktív résztvevői is legyenek a tiszteletadásnak, szívet melengető érzéseket éljenek át, és ezeket a szép érzéseket szép szavakkal ki is fejezhessék szépkorú társaik felé. Az intézményben működő irodalmi színpad versekkel, dalokkal készült.

Idős hölgy virágot vesz át

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dr. Csiba László Integrált Szociális Intézmény Izsófalvai Otthona

A műsor szereplői

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dr. Csiba László Integrált Szociális Intézmény Izsófalvai Otthona

 SZGYF – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltsége