HU / EN

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

1132 Budapest, Visegrádi u. 49

Díjazták a nyertes pályaműveket

Ünnepségen adták át szeptember 26-án az EMMI Báthory utcai konferenciatermében a...

„Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel.”

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Tolna...

Három fővárosi gyermekotthoni központ összefogásának és közös szervezésének eredményeképp 2018 szeptember 28-a péntek délután és éjszaka...

Kitekintés a gyermekvédelmi szakellátás határain túlra

Kaleidoszkóp címmel közös...

„Adni jó” – tartja a mondás. Ezt a gondolatot mi is magunkénak érezzük, ezért ellátogattunk lakóinkhoz, de ezúttal nem munkaidőben, hanem...
banner4.jpg

 

 

A szolgálat ünnepe

„Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel.”

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Tolna Megyei Kirendeltség fenntartásában működtetett intézmények az idén november 10-én ünnepelték a szociális munka napját.

Bővebben...

Vigaszt és reményt adnak a rászorulóknak

Ünnepség a szociális ellátásban dolgozóknak

Elismerő okleveleket is átvehettek a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen a területen kiemelkedő munkát végzők szakemberek, akik másokért, mások méltóságáért dolgoznak az intézményekben, és azok falain kívül.

Bővebben...

Sulifesztivál a fóti gyermekek sikeres integrációjáért

A családjukból kiemelt, gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek gondozásának egyik legfőbb célkitűzése, hogy a számos hátránnyal induló és nehézségekkel küzdő „lurkókból” teljes és lehetőség szerint önálló életre képes, kiegyensúlyozott felnőttek váljanak. Ennek szem előtt tartása különösen fontos a különleges szükségletű, vagyis a sérült, különféle betegségekkel, fogyatékossággal élő gyermekek esetében.

Bővebben...

Energetikai korszerűsítés a bázakerettyei Aranyág Otthonban

A „Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság épületeinek energetikai felújítása”című, KEHOP-5.2.2/16-2016-00021 azonosító számú projekt keretében, közel 116,5 millió forintból valósult meg a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthona épületének energetikai felújítása.

Bővebben...

A fogyatékkal élőknek is fontos, hogy otthont teremthessenek maguknak

„A Holdfény Otthon kiváltása Nagykanizsán” című projekt nyitórendezvénye

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége szervezésében 2018. október 19-én került  sor az EFOP-2.2.2-17-2017-00023 azonosítószámú, „ A Holdfény Otthon kiváltása Nagykanizsán” című, 525.000.000 Ft összköltségű projekt nyitórendezvényére.

Bővebben...