HU / EN

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

1132 Budapest, Visegrádi u. 49

Adományt kapott az Ápoló-Gondozó Otthon

Az örömtől önkéntelenül kitörő taps, ragyogó arcok, nevetés és ujjongás...

Díjazták a nyertes pályaműveket

Ünnepségen adták át szeptember 26-án az EMMI Báthory utcai konferenciatermében a...

„Nekem olyan a kerekesszék, mint az egészséges embereknek a bicikli”

Kollégánk, Kolonics Krisztián dékáni elismerésben...

Spányi Antal megyéspüspök is fogadta munkatársainkat

December 11-én a Fejér Megyei Kirendeltség, valamint a...

Ünnepségen adta át Czibik Norbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mb. főigazgató-helyettese és Wirtz Ágnes, a Világszép Alapítvány...
banner4.jpg

 

 

Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsekkel találkoztak munkatársaink - A lelkigondozás volt a téma

Január 7-én  a huszonhetedik Osztozó-fórumon dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsekkel találkoztak a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben azok a Bács-Kiskun megyei szociális és gyermekvédelmi munkatársaink, akik a régió intézményeiben, ellátóhelyein a hitéletet, a vallásgyakorlás lehetőségét aktívan segítik, szervezik, feltételeit megteremtik az ott lakók számára (Bács-Kiskun megye és az érsekség területe egybeesik).

Bővebben...

Zalába érkezett a „Lehetetlen Nincs" nevelőszülőséget népszerűsítő kampánysorozat

2018 decemberében Zala megyében folytatódott az Emberi Erőforrások Minisztériumának nevelőszülőséget népszerűsítő kampánysorozata. A Lehetetlen Nincs" nevű országos program célja, hogy minél több embernek bemutassa a hivatásban rejlő lehetőségeket. Az „Egy nap a nevelőszülőségért” című program a Zalaszentlászlói Innovációs, Oktatási és Közösségi Központban került megrendezésre.

Bővebben...

Karácsonyi bejglit sütöttek a fogvatartottak a gyermekeknek

 A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága jótékonysági felajánlásaként 600 bejgli érkezett december 21-én a Cseppkő Gyermekotthoni Központba, amit fogvatartottak készítettek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő fővárosi gyermekotthonok lakóinak.

Bővebben...

Karácsonyi ünneplés Polgárdi-Tekerespusztán

A karácsony ünnepére való örömteli várakozás idején az egyik kiemelkedő esemény a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény polgárdi-tekerespusztai telephely lakói és dolgozói életében, amikor az adventi időszakban vendégek érkeznek az intézménybe. Az idei évben a Karácsonyi Ünnepségen tiszteletét tette Soltész Miklós államtitkár is.

Bővebben...

A Szeged-Csanádi Egyházmegye vendégei voltunk

Az Osztozó-fórumok sorában a huszonötödik eseményt tartották munkatársaink a szeged-csanádi püspökségen és a Dóm alatti látogatócentrumban december 19-én. Mintegy húsz olyan kollégánk jött el az egyházmegyével földrajzilag egybeeső két kirendeltségről és intézményeiből (Békés és Csongrád megye), akik a lelkigondozás, a hitbeli kísérés, a mentálhigiénés szemléletű munka elkötelezettjei az ellátottjaink körében.

Bővebben...