Honvédelmi tábor Tiszaszigeten

Június 26-tól a Sztehlo Gábor Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Budapest Törökméz Lakásotthon Budapest telephelyéről négy gyermek öt napot töltött Tiszaszigeten a „Vértezd Fel Magad!” honvédelmi táborban.

Vertezd fel 2 002

Az öt nap során a táborban részt vevő fiatalok elméleti alapokat kaptak az őrszolgálati és a lövészeti fegyverismeretből. A tábor után a gyerekek lelkesen számoltak be a történtekről, a katonai sátorról, a gyakorlóruha mindennapi használatáról, a rendszeres reggeli tornákról, köztük a futásról és az erőnléti foglalkozásokról:

Legnagyobb élmény számunkra az volt, amikor az arcunkat álcázásként befestették zöldre, és a törzsőrmester, szakaszvezető mellett erdős területen elbújtunk, bokorban lapultunk. A többiek egy térkép alapján kerestek minket, és csak annyit tudtak, hogy valamelyik ponton támadás várható. Óriási élmény volt!”

Vertezd fel 1

Izgalmas és különleges élmény volt a fiatalok számára a hódmezővásárhelyi laktanya látogatása, a katonai közelharc, a harcászati foglalkozások, a paintball lövészet és az elmaradhatatlan esti tábortűz. A tábor végén a részt vevő gyerekek oklevelet kaptak a legjobban rendben tartott szoba elismeréseként.

2023.Vertezd fel magad tabor 4

A táborozók megismerkedtek a katonai értékekkel, kitartással, figyelemmel, csapatmunkával, ami nem csak a katonai pályát választók számára jelent fontos tapasztalatot.

honved1

Külön öröm volt, hogy két részt vevő gyermek kiváló teljesítményért a „legeredményesebb táborozó” címet nyerte el.

Pest Vármegyei Kirendeltség