Híd Kárpátaljáért – A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság is bekapcsolódott az adománygyűjtésbe

Az Ukrajnában február végén kitört háború menekültjeinek megsegítésére segélyprogramot indított a Magyar Kormány, amely a Híd Kárpátaljáért nevet viseli. A segélyprogramnak kettős célja van. Egyrészt segíteni azoknak, akik a háború által sújtott országban maradtak, és befogadni azokat, akik magyarként menedékre szorulnak, vagy akik menekültstátuszra jogosultak hazánkban.

Kirendeltségigazgatók

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségeinek igazgatói, valamint főigazgatója, szakmai és általános főigazgató-helyettese az adományok átadását követően

A támogatásukra két lehetőség is nyílt. Egyrészt a 1357-es hívószámú nemzeti adományvonalon keresztül – minden hívással és SMS-sel ötszáz forinttal tudjuk segíteni a rászorulókat –, másrészt tartós élelmiszerek felajánlásával. Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr felhívást intézett az Emberi Erőforrások Minisztériumában és háttérintézményeiben dolgozó munkatársak felé, és arra kért mindannyiunkat, hogy nyújtsunk segítő kezet a bajba jutottaknak.

 

Teljes az összefogás  – a kép közepén Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár

Teljes az összefogás  – a kép közepén Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság munkatársai a hívó szóra egy emberként fogtak össze. Az adományok két napon keresztül gyűltek a Főigazgatóság épületében és a megyei kirendeltségeken. Az Emmi Szociális Ügyekért Felelős Államtitkársága és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság gyűjtésének köszönhetően március 2-án összesen négy kisteherautó indult útnak a rászorulókhoz tartós élelmiszerrel és higiénés eszközökkel.

Köszönjük az adományozó munkatársak gyors segítségnyújtását, valamint a koordinációt és szállítást végző kollégák gyors és hatékony szervezőmunkáját.

SZGYF-Központ
Fotó: Cserdi Dóra