Liszttel segítik a rászorulókat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei gazdák

Ismét összefogtak és példát mutattak Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdálkodói a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” jótékonysági programban, azért, hogy minél több rászoruló gyermek, család kaphasson az adományból határon innen és túl. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete által rendezett ünnepségen, október 8-án adományozó leveleket adtak át azoknak a megyei, állami és társadalmi szervezetek, valamint egyházak képviselőiinek, akik munkájuk során nehéz sorsú gyermekeken és családokon segítenek.

Hubai Imre

Dr. Berkó Attila kormánymegbízott, a rendezvény védnöke elmondta, hogy az idei program is sikeresnek mondható, hiszen a megyei gazdatársadalom élen jár az adományozók számában és az adományok mennyiségében is.

Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke ezekkel a szavakkal köszöntötte az ünnepségen megjelent vendégeket: „A Jász-Nagykun-Szolnok megyei gazdatársadalom idén is példás összefogásról tett tanúbizonyságot. Míg tavaly 633 adományozótól 127 tonna búza került a zsákokba, idén 687 gazdálkodótól 153 tonna búzaadomány érkezett. Akik munkájukkal, adományaikkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a nélkülözők asztalára kenyér kerülhessen, azok nemcsak áldást, életet is adnak. Hálával tartozunk nekik.”

Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke, a rendezvény védnöke arról beszélt, hogy a megye gazdatársadalma elkötelezett abban, hogy segítse adományaival a rászorulókat, és nem csak a Jászkunságban, hanem szerte a Kárpát-medencében, a testvérvárosainkban, testvérmegyéinkben. Ezt az is bizonyítja, hogy ismét megyénk adta a legtöbb adományozót és adományt. A megyébe kerülő 65 tonnányi liszt közel száz tonnányi kenyér megsütéséhez lesz elegendő, ami mintegy félmillió adag ételadományt jelent.

A hallgatóság

Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetének elnöke elmondta, hogy idén több mint 153 tonna gabona gyűlt össze 654 megyei gazdától. Ebből 107 tonna liszt készült, amelyből 42 tonnát a központnak ajánlanak fel, hogy a külföldi karitatív szervezeteket támogassák, a maradék 65 tonnát pedig a megyében élő rászoruló családok, gyermekek kapják meg.

Az ünnepség végén Hubai Imre Csaba és Szilágyi László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetének alelnöke adta át az adományleveleket a megyei önkormányzatok és különféle szervezetek képviselőinek.

Kiss Róza

Kiss Róza, a Szociális és Gyermekvédelmi Központ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség igazgatója vette át az adománylevelet, az idei Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program ünnepségén, Szolnokon a Megyeháza dísztermében.

A jászberényi Szatmári Malom Kft. üzeme már több éve ingyen őrli az összegyűlt búzát, és nem volt ez másképp idén sem. A lisztadományokat hétfőtől vehetik át a rászoruló családokat és gyermekeket támogató szervezetek a kft. telephelyén.

Hálával tartozunk a gazdálkodóinknak, hogy újra élére álltak az országos akciónak!


SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat