Főigazgatói dicséreteket adtak át Kaposváron – A szociális munka napja Somogy megyében

A legkiválóbb munkatársakat köszöntötték a szociális munka napja alkalmából Kaposváron. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségén rendezett bensőséges hangulatú eseményen a fenntartó nevében Nábrádi Csilla igazgatóhelyettes mondott köszönetet az intézményhálózatban tevékenykedők hittel, lelkesedéssel, szolgáló szeretettel végzett munkájáért. Az igazgatóhelyettes a köszöntő után átadta a főigazgatói dicséreteket.

nagy

Elismerésben részesült Huszics Frigyesné, a Szeretet Szociális Otthon berzencei telephelyének ápolási csoportvezetője, aki 1982-ben kezdte a pályáját, majd a demens részleg kialakítását követően pszichiátriai szakápolóként dolgozott. Négy évtizedes színvonalas munkája, valamint az ez idő alatt ellátott több ezer idős személy aktivitásának, egészségének megőrzése és az ápolásra szorulók életminőségének javítása érdekében végzett tevékenységének elismeréseként kapta a főigazgatói dicséretet.

Havaneczné Péter Ágnes ápolót is elismerték, akinek első és egyetlen munkahelye a Kéthelyi Integrált Szociális Otthon. Különböző munkakörökben 1984-től végzi felelősségteljes hivatását. 2006 óta orvos asszisztensként koordinálja, felügyeli és ellenőrzi az intézmény lakóinak egészségügyi ellátásával, a különböző vizsgálatok elvégzésével kapcsolatos teendőket. Innovatív személyiség, aki az ápolásban megjelenő új eszközöket, technikákat igyekszik az intézményi ellátásban meghonosítani.

A kollektívát harmincnyolc éve erősítő Gécziné Horváth Ilona, a Dr. Takács Imre Szociális Otthon pszichiátriai szakápolója ugyancsak főigazgatói dicséretet kapott. A lakók és a munkatársak körében egyaránt népszerű ápolónő békés, szerethető természetével valódi segítség a tabi intézmény ellátottjai számára. Soha, senki nem távozott még úgy tőle, hogy egy kedves szót, szükség esetén vigasztalást ne kapott volna.

Főigazgatói dicséretben részesült Bek János is, a Gyermekvédelmi Központ Gyermek- és Utógondozó Otthonának gyermekfelügyelője, aki harmincnégy éve neveli a rá bízott kamaszokat. Lényét a szerénység, munkáját az elhivatottság, a fiatalok szeretete jellemzi. Igazi ezermester, aki elsősorban a fiúnövendékek számára szolgál mintaként.

Munkatársainknak szeretettel gratulálunk.