Főigazgatói dicséret az odaadó munkáért – A szociális munka napja Fejér megyében

A szociális pályán eltöltött hosszú évek során felelősségteljesen, alázattal, őszinte emberséggel végzett színvonalas munkájuk elismeréseként főigazgatói dicséretet vehetett át a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény három dolgozója a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségén.

Aschermann Gabriella jobb szélen

Az ünnepség kezdetén felolvasták dr. Simon Attila István főigazgató köszöntőjét, aki beszédében hangsúlyozta: „A szociális területen dolgozókra, akik számára a szociális munka nem csupán szakma, hanem hivatás, a társadalmunk összes tagjának szüksége van, hiszen az ő munkájuk nélkül nem tekinthetnénk magunkat valódi közösségnek, teljes nemzetnek.”

A fenntartó a főigazgatói dicséretek átadásával is elismerte, hogy a szociális területen dolgozók elkötelezettségére, hivatástudatára, áldozatos munkájára szükség van a mindennapokban. A díjakat Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF szakmai főigazgató-helyettese, Boldogné Kőrösi Mónika, az SZGYF Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatója adta át a díjazottaknak. A magas szintű elismerésben Aschermann Gabriella, Filotás Jánosné és Kotrusz Tímea részesültek.

Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF szakmai főigazgató-helyettese, Boldogné Kőrösi Mónika, az SZGYF Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatója
és Aschermann Gabriella, a velencei gyermekotthon intézményvezetője

Aschermann Gabriella 1995 óta munkatársa a velencei gyermekotthonnak. Az évtizedek alatt szakmailag folyamatosan képezte magát. Hivatástudatának köszönhetően mára szakmaiegység-vezetőként dolgozik. Törekszik arra, hogy a gyermekek nyugodt, családias légkörben élhessenek. Munkatársait segíti, támogatja, valamennyi kolléga és ellátott gyermek számíthat a segítségére. A járványügyi helyzettel terhelt időszakban is példaértékű helytállással vezette a rá bízott gyermekotthont.

Kotrusz Tímea középen

Középen: Kotrusz Tímea, a mezőszilasi idősek otthonának vezető ápolója

Kotrusz Tímea 2013 óta dolgozik a mezőszilasi idősek otthonában, jelenleg vezető ápolóként. Gyógyszeres nővérként kezdte munkáját, amelyet lelkiismeretesen és nagy körültekintéssel végzett, ahogyan jelenleg a vezető ápolói feladatait is ellátja. Kollégái mindig számíthatnak rá, jelenléte biztonságot ad a lakóknak és a dolgozóknak egyaránt. A pandémia idején is fáradhatatlanul végezte munkáját. Fontos számára a közösség, szeret csapatban dolgozni. Az ellátottak és a dolgozók egyaránt szeretik, hiszen mindig mindenkihez van egy kedves szava, megnyugtató mosolya.

Filotás Jánosné Erika

Középen: Filotás Jánosné, a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény munkatársa

Filotás Jánosné Erika 2000-ben kezdte a munkát a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény Polgárdi-Tekerespusztai telephelyén. Huszonkét éve a mosodai csoport megbecsült tagja. Szeretet és tisztelet övezi a kollégák és az ellátottak részéről, nagy türelemmel tanítja, segíti az új munkatársakat. Varrónői szakképzettségét is kamatoztatni tudja, keze munkája az otthonban mindenhonnan visszaköszön. Az általa tervezett és készített textíliák az intézmény lakószobáit, irodáit, közösségi tereit díszítik és teszik szebbé.

Az ünnepségen Tóth-Krisó Míra hegedűjátékát és Krausz Leila Márta szavalatát hallgathatták meg a jelenlévők.

A főigazgatói dicséretben részesült intézményi dolgozóknak szeretettel gratulálunk!

SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség
Fotó: Fazekas Zoltán