Elektronikai eszközöket ajándékozott két intézményünknek Szalai Ádám

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott és a német Mainz csatára a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ IV. Számú Hőgyészi Gyermekotthonának és a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskolának ajándékozott elektronikai eszközöket. Az adományokat személyesen adta át Veszprémben február 7-én.

 

1

Szalai Ádám az általa vezetett Játékidő Alapítványon keresztül hátrányos helyzetű családokat, gyermekeket támogat. A sportoló 2020-ban, a koronavírus-járvány idején harminc millió forintot adományozott kórházaknak, sürgősségi szolgálatoknak és gyermeksegély-szervezeteknek. Tavaly augusztusban pedig több mint nyolcmillió forinttal támogatta egy agydaganattal küzdő négyéves kisfiú gyógykezelését.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság munkatársaival még tavaly vette fel a kapcsolatot, hiszen ajándékait karácsonyra szerette volna átadni a gyerekeknek. Nem várt események azonban átírták a tervét. Ugyanankor ahogyan ő maga is megfogalmazta: „Ami késik, az nem múlik”. Az elektronikai eszközöket, ha egy kis csúszással is, de nagy szeretettel adta át február 7-én Veszprémben. Alapítványa által nyolcvan tablet, valamint tíz színes nyomtató segíti majd diákjaink digitális tanulmányait.

2

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság nevében Horváthné Szabó Andrea, az SZGYF Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatója köszöntötte a meghívottakat, és köszönte meg az adományokat. A sportoló pedig örömét fejezte ki amiatt, hogy megismerhette az intézményeinkben dolgozó munkatársakat, valamint hogy találkozhatott a gyermekotthonokban nevelkedő növendékekkel.

3

Ez az öröm kölcsönös volt. A gyerekek ajándékkal várták a labdarúgót, akivel közös fotók is készültek, és akitől autogramot is kaptak.

Főigazgatóságunk ezúton is köszöni a nagylelkű adományokat.

SZGYF-Központ

Fotók: A Játékidő Alapítvány Facebook-oldala