„Egy közösséget alkotunk” – Hetvenedik jubileumi ünnepség a hejőbábai otthonban

A Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény Hejőbábai Otthona fennállásának hetvenedik évfordulóját ünnepelte 2022. október 14-én. Ebben az intézményben pszichiátriai betegeket gondoznak. A jeles eseményt megtisztelte jelenlétével: Radomszki Lászlóné társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár, dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója, Tállai András a Pénzügyminisztérium államtitkára, országgyűlési képviselő és Kovács Katalin, Hejőbába polgármestere.

radomszkinee nagy

Radomszki Lászlóné helyettes államtitkár asszony felavatta a hetvenedik évforduló alkalmából készült emléktáblát, köszöntőjében pedig azt hangsúlyozta, hogy minden egyes dolgozó legyen büszke a hivatására, hiszen jó ügy érdekében tevékenykednek, és nélkülük a rászorultakról való gondoskodás nem valósulhatna meg. Munkájukkal szebbé teszik az ellátottak mindennapjait.

foigbeszel nagy

Dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója beszédében a közös munka fontosságát hangsúlyozta, azt a sokszor erőn felüli munkát, amely miatt egy intézmény ilyen hosszú ideig működni képes. Egy régi közmondást idézett: „Gyenge nádszál kötegbe fonva törhetetlen.” Rávilágított arra, hogy az intézmény, a támogató település és a fenntartó egy közösséget alkot: „Közösen dolgozunk azon, hogy az intézményben folyó ápoló-gondozó munkához a legideálisabb körülményeket megteremthessük. Széchenyi István szavaival élve: »Egynek mindent nehéz, soknak semmi sem lehetetlen« – azaz együtt mindenre képesek vagyunk, jelentős eredményeket tudunk elérni.” A főigazgató beszédében kitért továbbá arra is, hogy egy olyan intézményt ünneplünk, amelynek kapui nyitva állnak. Az elmúlt évek szemléletváltozásának köszönhetően a társadalom egyre elfogadóbb, így ennek az intézménynek a lakóit is a társadalom teljes jogú tagjainak tekinti.

tallai nagy

Tállai András országgyűlési képviselő beszédében köszönetet mondott minden dolgozónak az áldozatos munkáért, azoknak, akik nap mint nap azon fáradoznak, hogy a társadalmi igényeket kiszolgálják. Elmondta: „Ezt a csodálatos hivatást csak szívvel, lélekkel lehet végezni.” Tiszteletét fejezte ki mindenki felé, aki ebben a munkában valamilyen módon részt vett, vagy részt vesz.

lanczki nagy

Lanczki Marianna intézményvezető asszony röviden bemutatta az intézmény történetét, köszöntötte a megjelent korábbi intézményvezetőket. Megköszönte a dolgozók odaadó munkáját, amelyet ebben a kihívással teli területen végeznek.

happy nagy

Gápel Éva ellátott, Furák Róbert szervezetiegység-vezető és Radomszki Lászlóné helyettes államtitkár

Az ünnepi műsort az ellátottak színvonalas produkciói színesítették. A műsort követően a jelenlévők megtekintették az intézménytörténeti kiállítást számos régi, emlékezetes fotóval. A régi és új kollégák kellemes találkozására is lehetőséget adott a rendezvény, ahol felelevenítették emlékeiket, élményeiket.

díszoklevél

Dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója díszoklevelet adott át az intézmény hetvenéves munkájának elismeréséül.


SZGYF Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltség

Fotó: Á. Tóth József és Hubicska-Hornyák Mónika