„Bűvész műsor” a Szilágyi Erzsébet Gyermekotthonban

A Cseppkő Gyermekotthoni Központ Szilágyi Erzsébet Gyermekotthonában először rendeztük meg a „Bűvész műsor” elnevezésű programunkat, melyre március 7-én került sor. Meghívott vendégünk Molnár Szabolcs hivatásos bűvész volt, aki 12 éve kápráztatja el az érdeklődőket kreatívabbnál kreatívabb, többnyire saját szerzeményű bűvész trükkjeivel.

Kamasz kora óta foglalkozik ezzel a területtel, és naponta gyakorol, hogy minél élethűben adhassa elő a produkcióit. Munkássága tekintetében rengeteg önálló estet, csapatépítő foglalkozást bonyolított már le, ezen kívül nemes célt szolgálva két éven keresztül kórházakban tette szebbé a beteg gyerekek hétköznapjait.

A gondozásunkban lévő gyermekek nagyon várták ezt a programot és a műsor rendkívüliségét az interaktív jelleg is nagyban meghatározta, hiszen gyermekeink részesei lehettek a bűvész „segítőiként” minden egyes bűvész számban.

Bár a filmekből ismert cilinderből előhúzott nyuszis trükk ez esetben elmaradt állatvédelmi okokra hivatkozva, de kárpótolt minket az a rengeteg egyéb hihetetlen trükk, amelyeknek részesei lehettünk.

A bűvészek egyik fontos kelléke a kártya, ez a tárgy többszöri számban is megjelent.

A „gondolatolvasás”, mint egyik bűvészi elem nagyban felkeltette a gyerekek érdeklődését, hiszen ez az egyik olyan trükk, amely még megfoghatatlanabb a többihez képest.
A bűvész szemét leragasztva, szemmaszk használatával biztosította a nézőket arról, hogy nem lát semmit, így hitelesítette, hogy a gondolataink alapján képes kitalálni tárgyakat, rajzokat.


Felmerült „Houdini” neve, aki magyar származású illuzionista és bűvész volt, „Szabaduló művésznek”és a „Bilincsek királyának” is nevezték, ez ihlette a bűvészünket egy ujjbilincses produkcióra is.

A szintén bűvészműsorokból jól ismert kendők összegabalyodása, majd kibogozása is elkápráztatta gyermekeinket.

Végül, de nem utolsó sorban bűvészünk megmutatta a zsenialitás határát feszegető számolási képességét, amelyet egy „sudoku” használatával vizionalizált.

A felrajzolt ügyes négyzetekbe egy „segítőnek” mondai kellett egy számot 30 és 100 között. Az adott szám volt az az összeg, amely ki kellett jöjjön a sudoku négyzeteiben minden irányban. Erre a tevékenységre körülbelül 2 perc állt rendelkezésre és bűvészünk hihetetlen gyorsasággal és tökéletes fejben számolással megoldotta a feladatot a nézők nagy ámulatára.


Cseppkő Gyermekotthoni Központ Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon