Bonis Bona kitüntetésben részesült a Cseppkő Gyermekotthoni Központ munkatársa

Megtisztelő elismerést vehetett át augusztus 24-én Weiperth-Wiszt Mariann a Cseppkő Gyermekotthoni Központ szakmai egység vezetője Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól. A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat kollégánk tehetségfejlesztő pedagógiai munkájában elért kimagasló eredményeiért kapta.

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj 2013 tavasza óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar, vagy magyarországi nemzetiségi pedagógusok és más tehetségsegítő szakemberek elismerésére.

Weiperth-Wiszt Mariann 2011. óta dolgozik jelenlegi munkahelyén, ahol kezdetben gyermekfelügyelőként, később vezető nevelőként tevékenykedett. Mindennapi munkája során kiemelt figyelmet szentelt a gyermekekben rejlő egyéni értékekre, tehetségekre. A foglalkozásokon résztvevő gyermekek mindegyike halmozottan hátrányos helyzetből került be, de Mariann segítségével folyamatosan fejlődtek mind tanulmányaikban, mind az élet más területein. Munkatárunk odaadása, példamutatása, szeretete, törődése ösztönzőleg hatott a rá bízott gyermekekre, akik ezáltal önbizalmat nyertek és sikereket értek el. Mariann a Varázscsepp Tehetségkutató Verseny egyik főszervezője.

Az elismerés átvételekor Weiperth-Wiszt Mariann a tőle megszokott szellemiségben csak annyit fűzött hozzá, hogy igazából a díj egy csapatnak szól, mégpedig a „cseppkősöknek”, hiszen az elért eredmények mindig is a közös csapatmunkának voltak köszönhetőek.

Weiperth-Wiszt Mariann kitüntetéséhez a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese is gratulált. Czibik Norbert kollégánknak további eredményes munkát, szakmai sikereket kívánt.

Cseppkő Gyermekotthoni Központ és Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság