„Beszéljünk egymással, figyeljünk egymásra” – interjú dr. Szőke Lászlóval

A Kossuth Rádió Napközben című műsorának november 28-án dr. Szőke László, az SZGYF Esélyteremtési Főosztálya Fogyatékosságügyi Osztályának vezetője volt a vendége. A szakember az interjúban többek között a december 3-i fogyatékossággal élők világnapjára hívta fel a figyelmet.

„Célunk, hogy az adventi időszak szellemében újra egymásra találjanak az emberek, és beszéljenek egymással, figyeljenek egymásra – hangsúlyozta dr. Szőke László. – A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságon kiemelt figyelmet szentelnek a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására, ezzel is erősítve társadalmi elfogadottságukat.” – tette hozzá.

Emellett az osztályvezető felhívta a figyelmet a december 1-i Esély napra. Az SZGYF Központban tartandó rendezvény délelőttjén a résztvevők online konferenciákon ismerhetik meg a fogyatékossággal élők helyzetét, délután pedig interaktív programokon vehetnek részt, ahol közelebb kerülhetnek az érintettek mindennapi életéhez. A vállalkozó kedvű érdeklődők többek között kipróbálhatják az akadálypályákat, a kerekesszéket, és vakvezető kutya segítségével kísérelhetik meg a tájékozódást.
Az interjú az alábbi linken hallgatható meg (10:15:20 – 10:25:28 között):
Dr. Szőke László interjú a Kossuth Rádióban

SZGYF Központ

 

Kapcsolódó témák:

esélyteremtés