Az összetartó gazdák adománya – Lisztadomány Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Százhat tonna gabonát ajándékoztak Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdálkodói a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program által. Az adakozásnak köszönhetően az SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltsége, önkormányzatok, karitatív szervezetek képviselői vehették át a jelképes lisztadományt Szolnokon a megyeházán megtartott ünnepségen.

Lisztadományt kaptak Jász-Nagykun-Szolnok megyében

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyarok Kenyere Alapítvány összefogásával már évek óta sikeres ez a kezdeményezés. Megyénk gazdálkodói pedig az aszályos esztendő ellenére is kiemelkedő adakozói hajlandóságról tettek tanúbizonyságot.

Ebből is kitűnik, hogy ennek a projektnek az alappillérei: a hit, az alázat, a kitartás, a felelősség embertársainkért és az önzetlen segítőszándék. Megyénkben a Jászkunság adottságaihoz méltóan, de messze azon túl is élen járunk a gyűjtésben. A Kárpát-medencében összességében nyolcszázkilencvenöt tonna búza gyűlt össze, ebből Magyarországon hatszáztizenhat tonna, amelynek több mint tizenhat százalékát adták a megyei gazdák.

Dr. Kállai Mária: „Örömmel tölt el, hogy megyénk gazdái ilyen összetartók!„Örömmel tölt el, hogy megyénk gazdái ilyen összetartók! Amiért ilyen sok adomány gyűlt össze, a gazdák kérelmezték, hogy a megyei rászorulók is kaphassanak az őrölt búzából” – mondta az ünnepségen beszédében dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

„E felajánlás által évről-évre kifejezik megyénk gazdálkodói, hogy milyen felelősséggel viseltetnek a rászorulók iránt” – hangsúlyozta Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke.

Ötven tonna lisztet adtak át jelképesen, adománylevél formájában ötvenöt támogató szervezetnekAz ünnepségen ötven tonna lisztet adtak át jelképesen, adománylevél formájában ötvenöt támogató szervezetnek, intézménynek, önkormányzatnak.

A Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), az SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége részére hét tonna lisztet adományozott.

A hét tonna liszt hozzájárul az intézményeink napi élelmezéséhez.Ténylegesen a lisztet a támogatottak október végén vehetik át az őrlést végző jászberényi Szatmári Malom Kft.-től.

Köszönjük a támogatást!


SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége