Az év fejlesztő foglalkoztató intézménye a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejlesztő Foglalkoztatási Osztálya által idén első alkalommal került meghirdetésre „Az év fejlesztő foglalkoztató intézménye” elnevezésű pályázat, amelynek nyertese a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény lett. A díjátadásra szeptember 23-án, az Edelényben megrendezett IV. Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiválján került sor.

nagyfeljlesztofogi

Az intézmény 2009 óta működik integrált formában, jelenleg kilenc telephelyen. 2017-től hét telephelyen valósul meg fejlesztő foglalkoztatás, ahol aktuálisan kétszáz fő dolgozik. Mind a hét telephelyen megtalálhatók az alábbi szolgáltatás jellegű munkakörök: épülettakarítás, konyhai kisegítő, kert-és parkgondozás, mosodai kisegítő területek, illetve jelen vannak az alkotóművészet különböző formái is.

Az intézményi fejlesztő foglalkoztatást színesíti többek között a mézeskalács üzem, a Csip-Csup Tésztaüzem, a Csip-Csup Kézműves termékek Boltja, továbbá a bőr, patchwork és pirográfiai termékek kínálata, a levendulából készült alkotások, a gyertyaöntés és dísztárgykészítés, a textil és szövödei termékek előállítása, a fazekasműhelyek alkotásai.

A kép a 2021. évi Én fejlesztő fogim pályázatra készül pályamű, készítette: Lakatos Zoltán, Tolna Megyei Integrált Szociális Intémény

Sikerként említendő a foglalkoztatásba bevont ellátottak adott munkakörbe való betanítása, a kiegyensúlyozott, tervezhető munkafolyamatok szervezett végzése, a minőségi száraztészta gyártása a tésztaüzemben, valamint a már említett saját fenntartású bolt, ahol kizárólag a fejlesztő foglalkoztatásban készült termékek árusítása történik. A résztvevők életminőségének javulása a közös munka gyümölcseként jelentkezik. Elismerésként az előállított termékek iránt növekvő érdeklődés, a gyarapodó megrendelések és a boltba látogató törzsvásárlók emelkedő száma jellemzi a foglalkoztatást.

Az alábbi, a Főigazgatóság által készített kisfilm betekintést nyújt az intézmény sokszínű életébe.

Fejlesztő foglalkoztatás 2. rész – Tolna megye

Ezúton is gratulálunk az intézménynek, a további szakmai munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Fejlesztő Foglalkoztatási Osztály

Kapcsolódó témák:

Fejlesztő foglalkoztatás