Állami kitüntetésben részesült Kiss Róza, a Szolnok Vármegyei Kirendeltség igazgatója

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére – állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozta Kiss Rózának, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltsége igazgatójának, a püspökladányi Napfényes Támogató Szociális Egyesület alapító elnökének.

Kiss Róza és Fülöp Attila államtitkár

Az elismerő címet ünnepélyes keretek között dr. Pintér Sándor belügyminiszter adta át a Belügyminisztérium márványaulájában. Igazgató asszony a szociális területen több évtizede nagy szakértelemmel végzett munkája elismeréseként kapta a kitüntetést.

Az állami kitüntetéshez személyesen gratulált Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár, Radomszki Lászlóné társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár és Cséplőné Gönczi Veronika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

A Magyar Érdemkereszt a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál, magyar és külföldi állampolgároknak egyaránt adományozható. Az érdemkeresztet a köztársasági elnök adományozza arany, ezüst és bronz fokozatban. Polgári (zöld) és katonai (piros) tagozata van.

Radomszki Lászlóné helyettes államtitkár és Kiss Róza

A Magyar Arany Érdemkereszt a Magyar Érdemkereszt legfelső fokozata. 2011-ig Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt néven adományozták. A kitüntetés a feladatköre alapján illetékes miniszter előterjesztésére adományozható.

Ezúton is gratulálunk a méltó elismeréshez!

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség