A törökországi földrengés károsultjait segítik az SZGYF munkatársai

„Nem csupán szavakkal, de tettekkel is kinyilvánítjuk együttérzésünket, ugyanis a gondoskodáspolitika számunkra nemcsak egy jól hangzó fogalom, hanem a segítő cselekvés kifejezése is egyben.” – hangsúlyozta Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF szakmai főigazgató-helyettese a Török Köztársaság Magyarországi Nagykövetségén, ahol átadta a Főigazgatóság dolgozóinak adományait a török földrengéskárosultak részére.

nagykovetseg vagott

A Törökországot érő földrengés híre számtalan embert segítségnyújtásra ösztönzött, szerte az országban. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság munkatársai is azonnal összefogtak, hogy adományaikkal segítsék a bajbajutottakat. A mintegy két héten át tartó gyűjtés nyomán az ország szinte minden megyéjéből, megannyi gyermekvédelmi és szociális intézményből érkeztek felajánlások az SZGYF központjába.

Gülşen Karanis Ekşioğlu nagykövet asszony a Török Köztársaság Magyarországi Nagykövetségén fogadta az SZGYF munkatársait

Március 17-én délután a Török Köztársaság Magyarországi Nagykövetségének épületében Cséplőné Gönczi Veronika szimbolikusan átnyújtotta a felajánlott eszközöket Gülşen Karanis Ekşioğlu nagykövet asszonynak. Ez a néhány doboz valóban csak jelképe a több teherautónyi mennyiségű hasznos adománynak, hiszen a Főigazgatóság munkatársai – többek között – 121 doboz pelenkát, mintegy 100 készlet ágyneműt és takarót, több mint 300 csomag tisztálkodószert, 150 darab konzervet, és számtalan egyéb élelmiszert, ruhaneműt, hálózsákot gyűjtöttek össze. Mindezt az ünnepélyes átadást követő napokban a nagykövetség logisztikai központjába szállítják.

atadas1

Gülşen Karanis Ekşioğlu nagykövet asszony és Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF szakmai főigazgató-helyettese a Török Köztársaság Magyarországi Nagykövetségén

A török nagykövet asszony az ünnepélyes átadáson köszönetét fejezte ki az adományért, és a magyar nép által nyújtott segítségért. Elmondta, hogy hazánk az elsők között volt azon nemzetek sorában, amelyek a katasztrófát követően azonnal reagáltak, és a helyszínen összesen 35 életet mentettek meg a magyar mentőcsapatok.

Úgy fogalmazott, hogy bajban derül ki, ki az igaz barát. Említést tett arról is, hogy Magyarország azóta is adományokkal segíti a török károsultakat, és „ezek a cseppek Törökországban óceánná állnak össze”.

atadas2

Gülşen Karanis Ekşioğlu nagykövet asszony

A sajtónyilvános rendezvényen Cséplőné Gönczi Veronika arra is utalt, hogy a segítségnyújtás nem csupán a szó szoros értelmében vett támogatást jelenti, hanem a két ország barátságának egy újabb megnyilvánulása. Mindez annak az egységes akaratnak köszönhető, amely a szociális területen dolgozók attitűdjéből egyenesen következik.

atadas3

Gülşen Karanis Ekşioğlu nagykövet asszony és Cséplőné Gönczi Veronika szakmai főigazgató-helyettes az ünnepélyes átadás pillanatában

Nagykövet asszony és főigazgató-helyettes asszony egybehangzóan hangsúlyozták, hogy a segítségnyújtás során a legfontosabb a gyerekek támogatása, óvása, hiszen ők életkoruknál fogva a legkiszolgáltatottabbak.

dobozok vagott

Az ünnepélyes átadás az adományok mellett

SZGYF Központ