A mi fejlesztő fogink – A gyerekek és a szociális ellátottak közös napja Kamondon

Az idei évtől a Veszprém Megyei Kirendeltség kezdeményezésére a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyermekek a szociális intézményekben folyó fejlesztő foglalkoztatás keretében végzett tevékenységekkel ismerkedhetnek meg. Az érdeklődő gyerekeket augusztus elején a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének kamondi egységében fogadták.

Egy fiú szönyeget sző segítséggel

A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének 4. számú kamondi telephelye látta vendégül a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola 9. számú lakásotthonának öt gyermekét. A munkatársak mellett Horváthné Szabó Andrea, a Veszprém Megyei Kirendeltség igazgatója és Szilos Andrea gyermekotthoni egységvezető is aktívan részt vett a programokban.

A látogatás célja, a kamondi intézményben működő fejlesztő foglalkoztatásban készült termékek készítésének bemutatása volt. A résztvevők megismerkedtek a szőnyegszövés, a virágkötészet, a gyertyaöntés, valamint a zsákos laskagomba termesztésének folyamatával. A foglalkozások bemutatását nemcsak az intézmény segítője, hanem a fejlesztő foglalkoztatásban dolgozó ellátottak is segítették.

A gyerekek a kertben

A gyerekek és az otthon ellátottjai perceken belül egymásra találtak, ami összhangot és közös munkát eredményezett. Nagy örömmel próbálták ki a különböző mesterségeket. Majd a kertészeti tevékenységekkel ismerkedhettek meg, többek között a zöldségfélék termesztésével, gondozásával. A látogatás végén a gyerekeket finom ebéddel vendégelték meg az otthonban. A nap zárásaként a kamondi intézmény kertjében lévő málnaültetvényen kedvükre lakmározhattak.

Virágos asztali díszek

A szociális otthon munkatársainak figyelmessége, segítő szándéka példaértékű. A gyerekek az általuk készített termékeket büszkén vitték haza. Az ajándékba kapott gombatermő zsákot hazaérkezéskor azonnal elhelyezték. Azóta is naponta figyelik, hogy mikor jelennek meg az első gombák.


SZGYF Veszprém Megyei Kirendeltség

Kapcsolódó témák:

Fejlesztő foglalkoztatás