A fejlesztő foglalkoztatásban készült termékek karácsonyi vására

Az Esélyteremtési Főosztály Fejlesztő Foglalkoztatási Osztálya 2021-ben is megtartotta az immáron hagyománynak számító karácsonyi vásárt, amelyen a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában lévő intézményeiben élők fejlesztő foglalkoztatásában készített termékeit vásárolhatták meg az SZGYF dolgozói.

 

Az egyik fiatal egy páncél mellett

A kilencedik karácsonyi vásárt a vírushelyzet és a járványügyi szabályozások betartásával idén is az online térben rendeztük meg. Sok pozitív visszajelzés érkezett a munkatársaktól intézményi és központi szinten egyaránt. A fejlesztő foglalkoztatásban foglalkoztatottak által készített minőségi termékek iránt egész évben nagy kereslet mutatkozik, amit sikerként könyvelhetünk el.

A termékek megvásárlásával nemcsak az intézmények forrását gyarapítjuk, hanem a foglalkoztatottak motivációját is növeljük, így célként tűztük ki a termékek minden lehetséges platformon való népszerűsítését.

A karácsonyi vásár sikertermékei idén is a konyhai kiegészítők, kerámiák és lakásdekorációk voltak, azonban az ünnepi időszakhoz kapcsolódó termékek, valamint a szőnyegek és a fonott áruk is nagy népszerűségnek örvendtek.

Két éve vezettük be a karácsonyi vásár záróeseményeként a tombolasorsolást a főigazgatóság dolgozói körében. A tombolanyereményeket a fejlesztő foglalkoztató intézmények ajánlják fel, idén hatvan terméket sorsoltunk ki.

Hóemberke

A nagy sikerre való tekintettel a főigazgatóság hagyományt kíván teremteni ezzel az eseménnyel, így is elősegítve a nagyobb betekintést az intézményekben élő ellátottak életébe, munkájába és műveire, amelyek egytől egyig nívós termékek.

Angyalkák

Idén a tombolahúzást a Teams segítségével bonyolítottuk le, a nyertesek utólag vehették át nyereményeiket. A tombolák ellenértékét, a tábla csokoládékat a Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola, valamint a Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola lakói kapják.

Bízunk benne, hogy a következő vásárt a hagyományoknak megfelelően személyes részvétellel tudjuk megtartani, hiszen az intézmények visszajelzéseiben is az erre irányuló igények fogalmazódtak meg.

Ezúton is köszönjük a megrendeléseket, valamint az intézmények és a kirendeltségek együttműködését.

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
Esélyteremtési Főosztály
Fejlesztő Foglalkoztatási Osztály

Kapcsolódó témák:

esélyteremtés Fejlesztő foglalkoztatás