Powered by EverLive.net

Az EFOP-2.2.2-17-2017-00029 azonosítószámú „Kastélykiváltás Magyarszerdahelyen” című pályázat keretében ötvenhét fogyatékossággal élő személy férőhelyének kiváltása valósul meg. Összesen négy új lakóházat építenek fel Felsőrajk, Pölöskefő és Zalaszentiván településeken, illetve három lakást újítanak fel Nagykanizsán. A Zalaszentivánon épülő tizenkét fős támogatott lakhatást biztosító lakóotthon épülete a kivitelezés során elérte legmagasabb pontját, ez alkalomból október 15-én az SZGYF Zala Megyei Kirendeltsége bokrétaünnepet szervezett.

A lakóépületbe, amely várhatóan év végéig elkészül, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény magyarszerdahelyi székhelyintézményének tizenkét fogyatékossággal élő lakója költözhet be. Az ünnepségen beszédet mondott Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Dormán Miklós, Zalaszentiván település polgármestere és Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.

image001

Zimborás Béla igazgató beszédében arról tájékoztatott, hogy az itt épülő lakóotthon kivitelezése lesz az utolsó, amely a Zala megyében zajló intézményi férőhelykiváltás négy projektje közül megvalósul. Manninger Jenő országgyűlési képviselő kiemelte, hogy fontos feladat a fogyatékkal élők életkörülményeinek javítása és a társadalmi integrációjuk segítése. Dormán Miklós polgármester úgy fogalmazott: „Reményt adunk, hogy ezek az emberek részt vehessenek a település életében, és minél jobb körülmények közt élhessenek.” Az ünnepi beszédek után a szalagok felkötése következett a bokrétakoszorúra.

image003

Elsőként Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala megye 2. sz. országgyűlési egyéni választókerület nevében kötött fel szalagot

image004

Dormán Miklós polgármester, Zalaszentiván Község Önkormányzata nevében kötött fel szalagot

image005

Zimborás Béla igazgató, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége nevében kötött fel szalagot

image006

Baranyai Tamás mb intézményvezető, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény nevében kötött fel szalagot

image007

Pozsgai Norbert, a kivitelező LE-KO Kft. nevében kötött fel szalagot

image009

A szalagokkal díszített bokrétakoszorú felkerült az épület homlokzatára


SZGYF Zala Megyei Kirendeltség