Nógrád megyei kirendeltségünk évzáró Osztozója Mátraverebély-Szentkúton

December 18-án negyven kirendeltségi és intézményi munkatárs tartotta évzáró összejövetelét a mátraverebély-szentkúti Nemzeti Kegyhelyen Fülöpné Gálik Erika igazgató vezetésével.

1

A helyszín szimbolikus és ismert a kollégák nagy része előtt, hiszen minden év augusztusában a megyei intézményeink idős, beteg ellátottjai kísérőikkel itt vesznek részt nagy számban a Porciunkula-búcsún. Az évzáró Osztozóval a munkatársak szándéka részben az volt, hogy a munkaévet egy szép liturgikus ünnepség (hálaadó szentmise, ezt követően a kegyhely vezetett bemutatása) keretében, majd egy beszélgetős, „osztozó” évértékelő szeretvendégséggel fejezzék be.

Kamill ferences szerzetes testvér szakszerű vezetése után az étteremben az igazgató asszony egy közismert szimbólumot idézett: a szeletekre vágott, majd megosztott alma jelképét – így vagyunk ma együtt. Utalt a munkaközösség összetartó erejére, a jó csapatszellemre és egymás számon tartására, támogatására, mint a megyei intézmények sajátosságára, és összefoglalta a munkaév néhány fontosabb történését. Kiemelte, hogy a lelkigondozás és lelkiélet figyelemmel kísérése az itt lévők számára személyes ügy, ezért Mátraverebély a ferencesekkel együtt mindenki lelki otthona is valamelyest ebben a régióban. Az asztalon mindenkit kis karácsonyi ajándékcsomag is várt a közös étkezés mellé – az együttlét és a megosztott gondolatok örömével.

 

SZGYF Főigazgatói Iroda