„Költők kedvenc étele nyomán”

Az SZGYF újra megnyitotta online főzőterét. Ezúttal a magyar költészet napja alkalmából, április 11-én indult tavaszias hangulatú, kulturális gasztronómiai vetélkedőnk. 

 

A „Költők kedvenc étele nyomán” elnevezésű virtuális játékban József Attila és Petőfi Sándor kedvenc ételei mellett államférfiakról elnevezett desszertek és menük elkészítésével nevezhetnek munkatársaink április 11. és 18. között. A magyar költészet napja alkalmából a játék során az ételfogások receptúráit verses formában is beküldhetik a versenyzők. A részvétel elekronikusan továbbított képeken és leírásokon keresztül történik. 

A hagyományos ízeket kedvelők örömére készül majd babgulyás és disznópaprikás főtt burgonyával József Attila nyomán, valamint gulyásleves és csirkepaprikás túrós tésztával (csuszával) Petőfi Sándor nyomán. A főétel mellé kerülhet Deák kuglóf, Kosstuh kifli, Mikszáth-szelet. 

Az online bemutató és eredményhirdetés április 29-ére várható. 

 „Az igazi vers olyan, mint a jó lábbeli, melyet fiatalon s idősen is lehet taposni.”  (Kányádi Sándor)

Menza csoport