Huszonöt éve elhivatottan – Jubileumi ünnepség a Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézményben

Jubileumot ünnepeltek a Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény füzesabonyi székhelyének már nyugdíjba vonult és jelenlegi dolgozói, a város vezetői, az intézmény működését segítő, támogató szervezetek, személyek a Füzesabonyi Közösségi Házban.

 

dr. Simon Attila István

Dr. Simon Attila István, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója a gondozással járó munka nehézségeiről és örömeiről szólva azt hangsúlyozta, hogy a fenntartó szervezetre mindig partnerként számíthat az intézmény a problémák megoldásában, az előremutató elképzelések megvalósításában. „Azon dolgozunk, hogy minél jobb feltételeket, a dolgozóknak pedig minél nagyon elismerést szerezzünk” – fogalmazott a főigazgató.

Tatai Edina

Tatai Edina, az intézmény vezetője köszöntőjében kiemelte, hogy az ünnepségen jelenlévők mindannyian hozzájárultak valamilyen módon ahhoz, hogy a megfelelő szolgáltatást biztosíthassák a lakóik részére. A munka eredménye nem mindig mérhető, de amikor egy-egy rendezvényről aranyminősítéssel, oklevéllel, kupával érkeznek haza az ellátottak, az mindig nagy öröm. Az otthon 1997 nyarán nyitotta meg kapuit, háromszázötven pszichiátriai és szenvedélybeteg részére nyújt bentlakásos ellátást.

Vadnai Eszter

Az elmúlt huszonöt év szakmai tapasztalatait Vadnai Eszter igazgatóhelyettes a legfontosabb szemléletet kiemelve összegezte: „Oly módon álljunk a hozzánk segítségért forduló emberek – édesanyák, édesapák, feleségek, férjek, gyermekek – felé, ahogyan elvárnánk, hogy a mi hozzátartozóink felé forduljanak”.

Sinka Zsolt

Sinka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltségének vezetője is megköszönte a dolgozók áldozatos tevékenységét, mindenkori helytállásukat és azt, hogy a pályájuk alatt a tudásuk legjavát adták. Sokan közülük az aktív életük jelentős részét tették fel arra, hogy a betegségekkel küzdő embereket segítsék.

Csoportkép a kitüntetettekről

A rendezvényen elismerést vehettek át azok a munkatársak, akik már huszonöt éve segítik az intézmény működését áldozatos munkájukkal: Kakuk Rozália, Ivanics Ernőné, Radványi Katalin, Barna Mónika, Berebora Zoltánné és Tatai Edina.

Fúvószenekar

Az intézmény színjátszó csoportja kabaréjelenettel lépett színpadra és énekes produkciók is elhangzottak. A programot a szintén huszonöt éves Szihalmi Fúvósok remek műsora zárta.


Heves Megyei Kirendeltség
Fotó: Huszár Márk