A Menza Csoport szakembereinek gasztro-ródsója Szegeden

Az intézményeinkben dolgozó élelmezési szakemberekből álló Menza Csoport november 20-án Szegeden tartotta regionális ródsóját. Látványos és szakmailag tartalmas találkozó volt.

Az esemény fő szervezői Dankai Tamás, a csoport vezetője és Törökné Jenei Julianna, a Csongrád Megyei Kirendeltség munkatársa voltak. Az erős szakmai tartalmú rendezvényre elsősorban a kelet-magyarországi kirendeltségeinkről és intézményeinkből jöttek el szakembereink – mintegy százan –, de volt résztvevő Fejér megyéből és Budapestről is. A megyei kirendeltséget Makhult Zoltán osztályvezető képviselte.

Az ilyen események célja, hogy az előadók bemutathassák a közétkeztetéssel kapcsolatos hatósági, intézményvezetői tapasztalataikat, és rövid előadásokban, prezentációkban beszéljenek az aktualitásokról. A terembe belépő vendégeket a Szegedi Sütödék Kft. gyönyörűen komponált kenyeres-péksüteményes pultja fogadta. A cég csongrádi intézményeink egyik legfőbb külső élelmezési partnere, mindenhová szállítanak, és kóstolójukkal részben az együttműködést szerették volna megjeleníteni, részben kulináris élvezetet nyújtani a megjelenteknek. De volt ellátottjaink kézműves, művészeti termékeit bemutató asztal és finom catering a szellemi táplálék mellé.

  

  

Csak felsorolásszerűen, az alábbi témakörökről hangzottak el előadások illetve beszélgetések: hagyomány és tradíció a közétkeztetésben, szakhatósági ellenőrzések, élelmiszerbiztonság, környezettudatosság, tények és tévhitek a gasztronómiában, a rostokban gazdag táplálékozás jelentősége, valamint Friedrich Antal alalnök bemutatta az Étrend Egyesületet. Dankai Tamásnak a gasztronómiai tévhitekről szóló, valamint Gyimesi Eszter vállalkozónak az időskori ellátás sajátosságairól szóló előadásai különösen élményszerűek voltak a gazdag vetített illusztrációs anyag és az eleven stílusú, életszerű, derűs előadásmód miatt – még a program végén is lekötötték a hallgatóság figyelmét. A résztvevőknek lehetősége nyílt testösszetétel-mérésre és állapotfelmérésre, valamint a termelői bemutatók megszemlélésére, vásárlásra is. A Menza Csoport következő találkozóját december 14-én a budapesti MEREK-ben tartja.

SZGYF Főigazgatói Iroda